Mister NO Screenshot

Neobični album ‘Taj’ – kako je misteriozna Iva dobila muzičku posvetu jedinstvenu u svijetu

Muzika - regija Show Time

Slaven Slišković Slija je frontmen splitske pop-rock grupe mister NO i priznati pjesnik koji je dosad objavio četiri zbirke poezije, a sada i svoj prvi samostalni album ”Taj”, tematski jedinstven u svjetu.k

Najavljen ranije singlovima ”Običan dan”, ”Ne, nije bol” i ”Soba njene rodice”, jučerašnji izlazak izdanja prati najnoviji, ključni video spot ”Ma, hajde, dođi Iva”, koji otkriva nesvakidašnju inspiraciju albuma – cijeli je, sa svakim pojedinačnim songom, posvećen djevojci o kojoj je Slija napisao 500, a uglazbio gotovo 300 pjesama.

”Iva je djevojka koju sam upoznao 2000. godine u Splitu. Sjećam se da je sa mnom tad bio i Mladen Badovinac i, eto, skompali smo se s par cura iz Zagreba. One su znale za Mladena jer je TBF tad već imao jedan album pa je bio poznat (ali, naravno, nije to bilo kao danas). Ivu sam izabrao kao djevojku o kojoj ću pisati pjesme. Odgovaralo mi je da cura nije iz Splita pa da kasnije moram gledati neke njene momke, muževe, djecu. Tako sam izabrao curu iz Zaprešića koja mi se tada činila najljepšom curom na svijetu“ – kaže Slija.

Album donosi trinaest rock pjesama iz raznih faza stvaralaštva Slavena Sliškovića Slije, a svaka donosi najbolje trenutke iz svojeg vremena.

Mister NO - Slija
Slaven Slišković Slija, mister NO

”Album ‘Taj’ presjek je 20 godina postojanja grupe mister NO. Slušajte pjesme i ne obraćajte pažnju na produkciju jer recimo pjesma ‘Nekoliko oblaka’  snimljena je 2001. godine pa se to čuje, a isto tako ‘Čitat ću ti dlan’ snimljena je 2018. godine pa se i to čuje. Ali slušajte pjesme i pratite tekstove dok slušate – jedino tako ćete početi razumijevati ovaj album. Svih 13 pjesama napisano je jednoj Ivi iz Zaprešića. S ovim je pjesmama stasala jedna generacija koja je odrastala u ratu i čija djeca danas bezbrižno žive. Album se zove ‘Taj’ po najznačajnijoj pjesmi koja je svojevrsni bunt prema malograđanštini i ograničenosti!“– rekao je Slaven Slišković Slija

Iako veza s tajnovitom djevojkom iz Zaprešića nije potrajala, Iva je zauvijek ostala pjesnikova muza, koja je dobila poetski i muzički spomenik kakav nije zabilježen u svijetu.

1 razmišljanje na “Neobični album ‘Taj’ – kako je misteriozna Iva dobila muzičku posvetu jedinstvenu u svijetu

Komentari su zatvoreni.