Cura i Decko foto by Hrvoje Zalukar

Novi na sceni: zanimljiv duo Cura i Dečko & lijepa alter pop posveta Woodstocku

Muzika - regija Novi na sceni Show Time

U godini u kojoj cijeli svijet slavi pola stoljeća od najluđeg festivala na planetu, suludo simpatični Cura i Dečko objavljuju mu svoju posvetu, pjesmu ”Woodstock”.
 
Cura i dečko su Vanesa Petrac i Ivan Marojević i kao duo djeluju od 2016.

Prije su svirali obrade i tradicionalne pjesme iz Hrvatske, Bosne i Makedonije, a ”od zarađenih para kupili smo sintiće na baterije”, pa krenuli u autorske vode i u prvim pjesmama što su ih potpisali (”Mora”, ”DNA”, ”Svjetlo”) predstavili su svoj minimalistički stil alternativnog popa.

Novi singl ”Woodstock” opisuju kao ”pjesmu koja govori o osjećajima koji te prate kada si na omiljenom festivalu, užitak u sreći i slobodi ljeta i svih prijatelja koje je jugo dopuhalo u tvom smjeru, dok nas spot vodi kroz mladenačko šarenilo i entuzijazam”.

Prvu live promociju ”Woodstocka” Cura i Dečko su zakazali – za svoj muzički stil vrlo primjereno – na jednom neobičnom zagrebačkom događaju, ”Festivalu vjetra”, koji se već nekoliko godina priređuje na Jarunu, na svjetski dan vjetra, 15. 6.

Iako pjesma, kako nam otkrivaju, nije ime dobila po festivalu, nego po livadi gdje se Dečko kao mali igrao (a kako je livada dobila ime?), raspoloženje je opušteno i inspirativno: Vrti, vrrrti, vrišti – samo sad si mlad.

Naslovna fotografija: Hrvoje Zalukar

1 razmišljanje na “Novi na sceni: zanimljiv duo Cura i Dečko & lijepa alter pop posveta Woodstocku

Komentari su zatvoreni.