Jeste li noćna ptica ili brijač za after? Recimo, kod Cure i Dečka…

Muzika - regija Show Time

Magnetofon, beatbox, sax, električno čelo, flauta, lutnja, hang drum, gajde, looperi, samplari, frule, 2 ritam mašine, 3 basa, 5 gitara, 15 sintisajzera – i jedan (odličan) živi glas… sve je to smješteno u #Jamuary i njegov originalni live stream jam session što će se dogoditi za desetak dana.

Pod nazivom ”24-satnim performanskom protiv siječanjske/januarske depresije”, zagrebački alter-pop duo Cura i Dečko (Vanesa Petrac i Ivan Marojević) najavljuju live stream na EducationTV platformi koji je trajati od 16 sati 24. 1. do 16 sati 25. 1. i čiji dio je pjesma ”Šareni oklop”, samo jedan od sadržaja seta što nastaje na njihov omiljeni način – improvizacijom.

#Jamuary je poziv na nesputano stvaranje i dijeljenje muzike tokom ovog prvog mjeseca u godini, mnogima depresivnog poslije niza ultra-prazničnih dana. Zamisao traje već treću godinu i sada je obogaćena podugačkim popisom mladih muzičara koji je ispuniti 24-satni virtualni show: Dunja Bahtijarević, Aklea Neon, Leo Beslać, Biondić Mirza, Brego, Marko Brkljačić, Kruno Carić, Roko Crnić, Ivan Judaš, Hrvoje Klemenčić, Ana Kovačić, Stanko Kovačić, Melita Lovričević, Miro Manojlović, Roko Margeta, Bojan Opačak, Stephany Stefan, Die Zoone, Marko Šturman, Theo, Bojan Tošić, Sundari Sunchi.

Cura i Dečko su zaljubljeni par kojeg smo prije melo više od pola godine predstavili kao novu zanimljivu pojavu na sceni, a jedan kolega opisao ih je kao ”najšarmantniji par nepoznate glazbene scene”. Svoje ”mekane ritmove i nježne melodije”, koje nose sintevi i loopovi začinjeni živim ženskim vokalom, predstavili su do sada na jednom samoizdanom EP-u “Cura i Dečko idu na Vikend”, kao i brojnim singlovima iz vlastite produkcije.

Podsjećajući na jedan od brojeva iz tog opusa, pjesmu ”Woodstock”, moramo naglasiti da je u njihovoj lo-fi produkciji glavni adut – živi nastup i improvizacija. Dobijete li priliku da to doživite, ne propustite Curu i Dečka na sceni.