Lil Jimmy Reed

U susret 9. Zagreb Blues Festivalu – Lil’ Jimmy Reed

Muzika - regija Show Time

Zvijezda devetog izdanja “Zagreb International Blues Festivala” je jedan od rijetkih preostalih originalnih bluesera zlatne generacije Lil’ Jimmy Reed! Ovaj legendarni bluesman, koji puni 78 godina, danas svira i pjeva bolje nego ikada.

Leon Atkins, poznatiji kao Lil’ Jimmy Reed, svoj muzički svijet odnjegovao je na samom izvoru bluesa, u močvarnoj Louisiani

Već kao teenager je postao sjajan svirač gitare i usne harmonike i svirao je po znamenitim klubovima Baton Rougea. Kada je jedne večeri mijenjao tadašnju veliku blues zvijezdu Jimmyja Reeda dobio je nadimak koji ga prati do danas Lil’ Jimmy Reed.

Tako je krenula njegova karijera koja ga je dovela do svirke sa  B. B. Kingom, Ikeom Turnerom, Bobby Blue Blandom i glavnih mjesta na blues festivalima po cijelom svijetu.

U Hrvatsku stiže da bi izveo čak tri nastupa u okviru Zagreb International Blues Festivala, a svira u pratnji The A Team banda koji čine Bob Hall i Hilary Blythe.

A riječ je opet o vrhunskim izvođačima. Bob Hall je jedan od najboljih i najpoznatijih britanskih boogie pianista koji je svirao sa John Lee Hookerom, Howlin’ Wolfom i Little Walterom, a u njegovom all star bandu svirali su i Peter Green, Jack Bruce, Alexis Korner i Jo Ann Kelly. Na bas gitari je sjajna Hilary Blythe koja je na blues sceni aktivna već više od 20 godina.

Prvi koncert Lil’ Jimmy Reed će izvesti u zagrebačkom Hard Place klubu u četvrtak 22.03., dan kasnije, kao program ‘ZIBF u gostima’, svira u pulskom Rock Caffeu, a u subotu 24.03. sa ekipom nastupa u HKD-u u Rijeci.