Enforcer (photo by Roman Divezur)

I to se događa: švedski Enforcer obradio Divlje jagode

Muzika - svijet Muzika BiH Show Time

Rijetko se događa da neki svjetski popznati izvođač snimi svoju verziju neke domaće pjesme i nedavno su to učinili švedski heavy metalci Enforcer, koji su, pred skorašnji nastup na Exitu, obradili Divlje jagode.

Poznata je priča iz ranih 1960-ih o uspješnoj pjesmi Ive Robića ”Stranac u noći”, za koju se navodi da je Robić svjetska autorska prava prodao Bertu Kaempfertu, a onda je Frank Sinatra snimio svoj “Strangers in the Night”.

Drugi poznati primjer je pjesma ”Ako možeš zaboravi” koju je snimio Iggy Pop, a nešto manje poznata su poljska tribute izdanja ”Yugoton”, na kojima su neki slavni poljski izvođači obradili niz novovalnih izvođača, od Idola, Filma, Haustora i drugih, do opusa Parnog valjka.

Švedski heavy metal bend Enforcer ove godine nastupa na Exit festivalu, pa je to vjerovatno bio motiv da obrade pjesmu “Let na drugi svijet” Divljih jagoda (sa albuma ”Vatra” iz 1985.), koja se u njihovoj verziji zove “To Another World”, a naći će se na novom albumu Šveđana za japansko tržište.

Uz njihovu obradu i original Divljih jagoda, priložili smo i englesku verziju koju je naš bend kao Wild Strawberries snimio pod nazivom ”Angel in White”.