Antivalentinovo 5: ognjeno, ludo, brzo, ubitačno i modno osviješteno!

Koncerti Show Time

Zagrebačka dvorana boćarskog doma je u subotu (15. 2.) bila poprište Antivalentinova 5, sad već tradicionalnog antivalentinovskog rock okupljanja. Počelo je u petak dancerima devedesetih, a subota je pripala rockerima.

Čast zahajcati vatru imao je koprivnički Ogenj.

Odlikuju se energičnim, punk-rockerskim nastupom što uvjerljivo prezentira beskompromisno živahan vokal. A s druge strane muzika im je prožeta etno elementima što fino garniraju koristeći harmoniku, tamburicu kao i kajkavsko govorno narječje. Kako se dvorana punila tako je i odziv publike sve više dolazio do izražaja dodatno stimulirajući bend u izvrsnom nastupu.

Na tako ugrijanu i pripremljenu publiku nadovezao se nastup riječkih Parafa.

Razorni. Veliki povratak punk pionira. U proširenom sastavu,  kojem je kao prateći vokal pridružena Iva Močibob, bend je uskomešao dvoranu, onako punkerski, živo i žustro. Kako i priliči kad scenom suvereno vladaju naše punk legende.

Priključio im se i Davorin Bogović u ”Narodnoj pjesmi”, odi našoj policiji.

Kao treći bend, u ovu večer riječko-koprivničkih bendova ubacio se i sinjski M.O.R.T. odličnom izvedbom svojih uspješnica, na što je dvorana još dodatno živnula. Posebno mlađi dio prisutne publike. Bjesomučnim nastupom i izljevom energije kao da su upućivali izazov publici koja je na to još žešće i glasnije pjevajući odgovorila.

Nakon njih, scenu zauzimaju opet koprivničanci, Overflow.

Kod njih nema etno štiha, ali ima žestine, izvedbe na engleskom, a onda i hrvatskom. Opako, živo i energično, punkrockerski. Što ne ostavlja ravnodušnim. Pokreće.

Uz najavu poznatog kvizaškog lovca iz ”Potjere”, Deana Kotige, uslijedila je modna revija s modelima Ivice Skoke, za sezonu proljeće-ljeto, a predstavili su je u štiklama stasiti momci iz manekenske sekcije Let 3.

Po uspješnom izletu u svijet visoke mode, skinuli su štikle, preobuli se i dohvatili svojih muzičkih alata, izvodeći koloplet svojih uspješnica koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Pridružio im se i Siniša Vuco sa svojim klavijaturistom. Za bis ostali su ‘sam(i) u vodi’, pošto im se Teraza nije pridružila, odlučivši se za klasičnu medicinu i infuziju umjesto alternativnog, ljekovitog nastupa Let-a 3 koji, poznato je, liječi sve, iako prije konzumiranja preporučljivo je konzultirati liječnika ili bar ljekarnika.

Tekst i foto: Darko Marić