Bruce Springsteen

Zdravo, sunce!! Zdravo, Boss!! Pozdrav ljepoti jednostavnosti.

Muzika - svijet Show Time

Bruce Springsteen ima 69 godina i (možda baš zbog toga) snima pjesme bez puno mudrovanja,  jednostavne, čiste i prefinjene forme, kakva je nova ”Hello Sunshine”.

Album “Western Stars” je 19. studijski album koji potpisuje Bruce Springsteen i na tržištu će se pojaviti 14. 6. 2019. i prvi je njegov originalni materijal poslije albuma ”Wrecking Ball” iz 2012.

Boss je bio glas radničke klase i potlačenih, hroničar društvenih previranja, politička savjest Amerike i sada, kad ima 69 godina, može punog srca slaviti život i zapjevati ”Zdravo, sunce”.

Krajem prošle godine najavio je da radi album pod uticajem pop muzike južne Kalifornije iz 1970-ih, što je nazvao “povratkom na solo snimke sa karakterističnim pjesmama i širokim kinematografskim orkestralnim aranžmanima, ispunjenim nizom američkih tema, autoputeva i pustinje. prostora, izolacije i zajednice i trajnosti doma i nade”.

Fina americana, country ugođaj, mrvica jazzy ukrasa, Bossov hrapavi bogati glas i prostor koji se otvara pred očima i u srcu, sva ljepota jednostavnosti, ukratko – puno manje treba za biti sretan. Pozdraviti samo sunce svakoga dana.