Mile Kekin u studiju

Mile Kekin – Zbogom tjeskobo, ili profinjena najava zanimljivog muzičkog dokumentarca

Film & Foto & TV Muzika - regija Show Time

Spot pjesme ”Zbogom tjeskobo” sa albuma Mileta Kekina ”Kuća bez krova” nije samo novi i vjerovatno završni video broj s tog izdanja, nego, nego je i najava dokumentarnog filma kakvi još nisu česti na našoj sceni.

Spot je kao snimatelj, montažer i reditelj uradio Denis Mujadžić Denyken, koji potpisuje i muzičku produkciju albuma ”Kuća bez krova”, a tek sada nam otkriva da je, uz tu vrlo zahtjevnu ulogu, radio na još nečemu što bi moglo zanimati muzičku publiku.

Detalje otkriva Denyken:

Videospot “Zbogom tjeskobo” najavljuje glazbeni dokumentarac “Kako je (g)rađena kuća bez krova” na kojem sam radio protekle tri godine. To je moj dnevnik snimanja, “making of” tog albuma… Rad na ovom dokumentarnom filmu shvatio sam kao dobru priliku da cijeli proces nastanka jednog albuma na kojem radim kao glazbeni producent od samog početka do kraja približim “žednom oku i uhu “, vjerujući u njegovu zanimljivost i vrijednost s namjerom da s puno detalja iza scene prikažem naporan proces nastanka ovog albuma realno i iskreno, donoseći sve uspone i padove (a koji u pravilu uglavnom ostaju malo dostupni široj javnosti..). Ovo je film ceste, kao što je i sam album jedan Kekinov pokušaj sviranog filma kroz deset vrhunskih pjesama i na neki način nosi sa sobom ono što kao autor filma zovem “emocionalna arheologija” prateći Miletov put od odrastanja u Njemačkoj i zagrebačkim Gajnicama do afirmacije kao vrhunskog kantautora!

Film će biti gotov do konca godine i na najbolji način obilježava 30 godina moje umjetničke karijere