Killed A Fox (foto Martin Mühlegg)

Premijera: Crown Shyness, novi album ZG metalaca Kiled A Fox

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka razorna alternative metal četvorka Killed A Fox predstavlja novi album “Crown Shyness”, njihovo dosad aranžmanski najkompleksnije i zvukom najzrelije studijsko ostvarenje koje se može svrstati uz bok američkim žanrovskim bendovima.

Killed A Fox je osnovan 2006. godine i iza sebe ima dva albuma, “Fluorescence” (2009.) i “Spring Of Sloth And Haze” (2013.), svojedobno proglašavan i jednim od najboljih albuma hrvatskog rocka.

Četvorka, koju čine Chris Ian (vokal), Sho (gitara), Ivan Mioč (bas) i Pavle Gulić (bubnjevi), dosljedno vozi putevima čvrstog alternativnog rocka, psihodelije i metala, kreirajući sebi svojstven mističan stil nošen intenzivnim i dojmljivim vokalom frontmena Chrisa Iana.

Hitoidna “Still Life Mirror” i punokrvna “Gone with the Devil’s Hum” već su ranije predstavljeni komadi s novog albuma “Crown Shyness”, za čijih svih 10 pjesama je stihove napisao Chris Ian, dok muziku i aranžmane potpisuje cijeli bend koji je sudjelovao i u produkciji.

Došli smo najbliže soundu kakvog smo inicijalno zamislili. Imamo osjećaj da nam je ovo najzreliji rad do sada i da smo tek načeli neku svoju novu eru u stvaralaštvu, – o novom albumu kaže frontmen Chris Ian.

Izdanje je od danas dostupno digitalno putem Youtube kanala i na Bandcamp stranici benda, kao i na Deezer i iTunes streaming servisima, dok će se fizičko u prodaji naći 27. 3. pod etiketom Dostava Zvuka.