Belo u boji, omot

Šareni muzički svijet alter rock grupe Belo u Boji

Muzika - regija Show Time

Alter rock kvintet iz Gornjeg Milanovca objavio je “Stvarnost koju stvaramo”, drugo svoje muzičko izdanje, ali zapravo prvi oficijelni album koji je na tržište servirala najstarija nezavisna izdavačka kuća u Srbiji Take It Or Leave It Records.

– Kao i svaka priča koja dolazi iz stvarnosti, i ova ima svoje ljubavno lice i političko naličje. Lice ove priče izraz je straha, divljenja i ekstaze. Naličje je izraz nepovjerenja u ideološke fantazmagorije, friziranu retoriku i našminkane narative koji od svijeta čine tužni cirkus, mjesto pometnje i usamljenosti. Ali, dokle god je svijesti o tome, one koju ne mogu slomiti ni najsavršenije alatke najspretnijih mučitelja, postoji šansa za stvarnost koju stvaramo, – objašnjavaju svoju ideju članovi benda.

Belo u Boji je alternativni, indie, rock and roll sastav, u čijim pjesmama se mogu čuti primjese bluesa, psihodeličnog rocka i pop rocka. Počeli su raditi 2015. godine, od početka se usmjeravajući samo na vlastite pjesme.

Postavu čine Miodrag Danilović (vokal), Strahinja Stefanović (solo gitara), Naum Simovski (ritam gitara), Luka Jakovljević (bas) i Miloš Knežević (bubnjevi , prateći vokal).

Ono što je na neki način posebno zanimljivo, u njihovom Gornjem Milanovcu – kojeg starija generacija pamti po ‘’Dečjim novinama’’, izdavačkoj kući koja je objavljivala Marvelove sripove i legendarni muzički magazin ‘’Džuboks’’ – u zadnjih tridesetak godina rođeno je nekoliko vrlo zanimljivih bendova, a izdvajaju se i danas aktivni veterani Bjesovi (formirani 1989.) i crossover, hard, grunge Strah od Džeki Čena.

Cijeli album “Stvarnost koju stvaramo” možete preslušati na ovom linku.

Naslovna fotografija i omot albuma: Nebojša Bežanić – “Velika slika (fragment), 2002.