SARCASM bend

Slovenački metal na petom Festivalu srpskog podzemlja

Muzika - regija Show Time

Moto Festivala srpskog podzemlja u Novom Sadu glasi – underground nema alternativu. To znači da festival održava neraskidivu vezu između svih koji se osjećaju kao pripadnici podzemnih krugova umjetnosti, onih koji stvaraju prvenstveno vođeni iskrenim osjećanjima.

U prvoj objavi dijela sadržaja petog Festivala srpskog podzemlja, koji će biti priređen 12. i 13. 4. 2019. u hali 6 Novosadskog sajma, organizator naglašava da je on upravo na tragu duha nezavisnih krugova underground scene, a riječ je o nastupu specijalnog gosta, trash metal benda Sarcasm iz Škofje Loke.

Ova četvorka, koju čine Aleš Blaznik (gitara, vokali), Aleš “Dime” Korošec (bubnjevi), Klemen Renko (gitara, vokali) i Vito Stričevič (bass, back vokali) pripada staroj školi metala s kraja ’80-ih godina i iza sebe imaju devet različitih diskografskih izdanja, uključujući zadnji izdati album ’’Trash’’ iz 2013.

U paketu s bendom Sarcasm, Festival će predstaviti dokumentarac ’’Železne Stopinje’’  prvi film u Sloveniji koji se bavi nastankom i počecima hevi metal pokreta u tadašnjoj jugoslavenskoj republici, povezujući ga s današnjim dešavanjima. O filmu i sceni publici će govoriti autor i producent Denis Brnčić i art direktor filma Ognjen Zeljić.

Više o filmu možete pronaći na oficijelnoj stranici.

Naslovna fotografija: Anja Tisler