Chelsea Elizabeth Hart

Chelsea ponovo nastupa u Bosni i Hercegovini

Muzika BiH Show Time

Kada je Chelsea Hart, kao street performerica, prvi put stigla u ove krajeve, njena nesvakidašnja priča privukla je brojne medije. Chelsea se opet vraća na mini BiH turneju sa programom koji uz muziku uključuje stand up komediju.

Chelsea je rođena na Aljasci i prije nekoliko godina odlučila se na odvažnu pustolovinu – putuje po cijelom svijetu, pjeva i svira gitaru te izvodi stand up perfomanse, prikupljajući na taj način i posebna životna iskustva, ali i ona umjetnička, koja uskoro želi pretvoriti u svoj prvi album.

Do sada je imala muzičke nastupe u 30 zemalja posvuda po svijetu, a stand up komediju je izvodila u Njemačkoj, Norveškoj, BiH, Hrvatskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Chelsea Elizabeth Hart

Trenutna baza joj je London, pa redovno nastupa u tamošnjim klubovima, ali gdje god se pojavila i u drugim dijelovima svijeta, njena kombinacija opernog glasa, klasičnog street perfomansa i anegdota o svemu što zapaža uvijek je fascinirala publiku.

Novu kratku turneju po BiH Chelsea je zakazala početkom idućeg mjeseca: 6. aprila u Black Dog Pubu u Mostaru, 7. aprila u sarajevskom Monumentu, 8. aprila u zeničkom klubu Zona i 9. aprila u Kset Pubu u Banja Luci.

Ako se prvi put susrećete sa ovom mladom umjetnicom, ovo je kratka reportaža o Chelsea.