Trese.Lupa.Udara

Ad-hoc grupa Trese.Lupa.Udara prvi put u Sarajevu

Muzika - regija Show Time

Nekoliko poznatih beogradskih rock muzičara, predvođeni Kojom iz Disciplin A Kitchme, s vremena na vrijeme izvode specifičan omaž 1980-ima i, poslije niza nastupa po regionu, prvi puta će se predstaviti sarajevskoj publici, 8. 4. u Jazzbini.

Kojin ad-hoc bend, koji je nazvan po po čuvenoj pjesmi iz još čuvenijeg filma ”Kako je propao rokenrol”, neka je vrsta posvete možda najplodnijim i najraznovrsnijim godinama, bar kada je u pitanju rock na ovim prostorima.

U njemu Koja ima novu ulogu – uz pjevanje svira solo gitaru – a s njim su još Švaba (Električni Orgazam/The Restless, bas + vokal), Vul (Disciplin A Kitschme/ex-Popečitelji, bubnjevi), te kao back vokali Manja (Disciplin A Kitschme) i Đurđica (The Restless).

Repertoar je zasnovan prvenstveno na temama iz omnibusa “Kako je propao rokenrol”, a uključuje, kako Koja kaže, ”nove bučne rock standarde i glam rock himne”.

Prvo predstavljanje u BiH grupa je imala u Banja Luci, prošloga mjeseca, dok će u klubu Jazzbina imati i premijeru za sarajevsku publiku.

Uz kratku video bilješku s jednog nastupa TLU, donosimo i podsjećanje na originalni muzički insert iz kultnog filma, song ”Trese, lupa, udara” u izvedbi Branka Đurića Đure.