Škrtice, koncert

Škrtice predvode revijalni program Mostarske gitarijade

Muzika BiH Show Time

Prijave rock grupa iz BiH za treće izdanje Gitarijade ”Na putu za jug”, u organizaciji Muzičkog centra Pavarotti Mostar, još traju, uz važnu napomenu: mogu se prijaviti i bendovi koji imaju album, ali samo jedan.

Mostarska gitarijada je državna, dakle prijaviti se mogu samo bendovi iz BiH. Još jedan uslov glasi: bendovi koji žele sudjelovati u takmičenju moraju u postavi imati gitaru.

Programski, ovaj događaj nije upućen isključivo na demo grupe, što znači da u konkurenciju ulaze i one koje već imaju objavljen album (ali ne više od jednog). Također, nema ograničenja muzičkog stila (dapače, poželjno bi bilo da je prijave bendovi svih žanrova), kao ni dobnog ograničenja za muzičare.

Prijave traju do 10. 7. i dostavljaju se mailom na adresu gitarijadamostar@gmail.com uz standardne priloge (biografija i članovi grupe, audio ili video snimak svih formata i kontakti).

Po zaključenju konkursa, selektivni žiri će odabrati grupe koje će se predstaviti pred glavnim žirijem u finalnim večerima, 10. i 11. 8. na otvorenoj sceni MC Pavarotti Mostar.

Organizator je već uobličio prateće programe Gitarijade.

Uvodni događaji će biti priređeni 9. 8., kada će se u prostoru Muzičkog centra Pavarotti biti otvorena izložba rock fotografije, te priređena promocija knjige ”Indexi – U inat godinama” autora Josipa Dujmovića.

U koncertnom programu nastupaju sarajevska grupa Konvoj (10.8.) i srebrenički hard rock bend Generacija bez kompasa, koja će izvesti specijalni program ”Tribute to Smak” (11.8.), dok će na večeri proglašenja pobjednika, 12. 8., nastupiti goraždanska grupa Cacafuego (pobjednici prve gitarijade) i senzacionalne beogradske Škrtice, predvođene Zoranom Kostićem Canetom.

Novosti pratite na www.mcpavarotti.com