Poslije duge pauze vraća se gengst!llni opaki St!llness

Muzika - regija Show Time

Prije desetak godina njihove su reggae, rock, hip hop crossover pjesme poput ”Gengst!ll” i ”Digni glas” odjekivale iz svih radijskih programa, a onda su odjednom utihnuli, da bi višegodišnju pauzu prekinuli najavom come-back koncerta i novog materijala.

Splitsko-zagrebačka grupa St!llness je naklonost publike i kritike osvojila preko noći, još davne 2005., kada se prethodni hip hop dvojac transformirao u live bend čiji je hip hop, reggae i drum’n’bass uobličen po uzoru na Rage Against The Machine i Asian Dub Foundation, da bi ih prvijenac “Sve što znam o životu je… odabrao Đelo Hadžiselimović” (2007.) lansirao u vrh scene, a album izabran među najbolja hrvatska izdanja desetljeća.

Slijedili su albumi “Globalno zatupljenje paket za preživljavanje” (2009.) i “St!llness” (2012.), pa je bend, koji se svrstao rame uz rame sa The Beat Fleetom i uz još treću kariku, Dječake, bio temelj tadašnje splitske dominacije u žanru. St!llness se pojavljivao na najvećim festivalima, EXIT, Seasplash, Terraneo, INmusic, Riversplash… a onda skroz utihnuo.

Dakle, muzička vijest dana je povratak grupe St!llness i najava da će 7. 2. 2020. izvesti koncert u zagrebačkom Vintage Industrialu.

Detalje njihovog comebacka otkriva frontmen Ivan Jurić Yuri:

”Jedva čekamo opet zasvirati, nabrijani smo i radimo na novom materijalu punom parom. Zadovoljni smo trenutnim tempom razvoja stvari, tako da uskoro kreću singleovi i najave svirki za iduću godinu. Cilj nam je proširiti našu publiku i obići planetu svirajući koncerte nabijene pozitivnim vibracijama.“

Foto: Filip Bušić