PKP

Nova imena region scene: PKP (punk) ili – pokažimo respect provinciji!

Muzika - regija Show Time

Grupa PKP, punog imena Po kratkom postupku, ima već ozbiljan svirački staž i nekoliko izdanja, a prvim spotom s nedavnog objavljenog albuma ”Slika i neprilika” i s novim izdavačem računaju na ozbiljniji proboj izvan svog lokalnog vojvođanskog kraja.

Uvijek s dozom posebnog poštovanja valja gledati na bendove koji se rađaju u sasvim malim mjestima i uspijevaju opstati dugi niz godina, svirajući uporno muziku koja, vrlo vjerovatno, izaziva reakcije kao u onoj davnašnjoj i slavnoj ‘komšije će da me biju zbog preglasnog rokenrola, pominju mi familiju, teraju me dođavola’.

Grupa PKP je rođena 2002. u Beški, mjestašcu u Vojvodini, nedaleko od Inđije, sa svega nekoliko hiljada stanovnika.

Trebalo im je vremena da snime prvi album ‘’Iz prve ruke’’ (2009.), objavljen samo na internetu za besplatno skidanje, a potom i dva EP izdanja ‘’Sve po spisku’’ (2012.) i ”U raskoraku” (2015.).

U ljeto prošle godine u studiju zgodnog naziva ’’Socijala’’ u Novom Sadu, snimili su 10 pjesama, kojima je pečat dao Vladimir Radusinović Radule (Atheist rap) obavljajući snimanje, miksanje i mastering. Izdanje pod nazivom ’’Slika i neprilika’’ je u novembru dobilo i izdavačku verifikaciju – objavila ga je beogradska diskografska kuća R’n’R Records.

PKP su Filip Jurić (vokal, bas gitara), Miroslav Veselinović Miki (gitara, vokal) i Željko Stojanović (bubanj) i, otvarajući prije nekoliko dana za sebe važno novo poglavlje s prvim video spotom ”Povedi me”, najmanje što očekuju jeste da im posvetite nekoliko minuta i čujete kako to zvuči.

Respect provinciji. Samo oni znaju kako je mukotrpno otuda se probijati i koliko predanosti za tu avanturu treba.