Tony Cetinski

Tony Cetinski – novi video u susret koncertima u Zenici i Sarajevu

Muzika - regija Show Time

Jedan od najboljih i najpopularnijih pop pjevača u regiji, koji je nedavno dobio nagradu ”Oliver Dragojević”, objavio je novi spot za pjesmu ”Čekam te“, koju autorski potpisuje sve traženiji mladi sarajevski kompozitor i producent Amil Lojo.

Riječ je o ljubavnoj baladi s Tonyjevog prošlogodišnjeg, 12. studijskog albuma ”Kao u snu“, koji je akustičnim zvukom, oduševio struku i publiku, te postao jedno od najtraženijih i najprodavanijih izdanja.

Poput ostalih tema sa albuma, i ova je bogato aranžirana, odiše posebnom emotivnom atmosferom i završni pečat joj daje pjevačev moćni glas. Veliki prilog tom novom odličnom rezultatu dao je producent i aranžer pjesme Elvis Stanić, izvanserijski autor i gitarista iz Opatije, najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije.

Kadrovi za atraktivan video spot snimljeni su na prošlogodišnjem spektakularnom koncertu Cetinskog upravo u Stanićevoj Opatiji.

Inače, Toni se Cetinski se uveliko sprema za prvu ceremoniju dodjele regionalnih muzičkih priznanja Music Awards Ceremony u beogradskoj Štark Areni, 29. 1.

Organizator najavljuje četverosatni program na nekoliko povezanih bina, a očekuje se više od 60 regionalnih muzičkih zvijezda i do sada su nastupe potvrdili Van Gogh, Bajaga i Instruktori, Petar Grašo, Marija Šerifović, Sergej Ćetković, Željko Joksimović, te Tony Cetinski, koji među 25 kategorija nominaciju ima za prošlogodišnji hit ”General bez činova”.

Potom, početkom marta, pjevač stiže u BiH na dva velika koncerta – 8. 3. u Areni u Zenici i 9. 3. u dvorani Zetra.