Aklea Neon

Aklea Neon – debi singl osječke kantautorice proglašavamo uzbuđenjem mjeseca

Muzika - regija Show Time

Nikada se nismo rasipali terminom ‘senzacionalno’, ovaj put ne možemo odoljeti, jer za nas jeste. Nikada nismo samo kopirali niti jedan jedini press-PR, ovaj put to činimo, jer je nemoguće smisliti efektniji za debitantsku pojavu kantautorice iz Osijeka koja se potpisuje misterioznim pseudonimom Aklea Neon.

Njezin prvi singl ‘’Da mi je’’ po nama je najuzbudljiviji muzički trenutak mjeseca. Koji (usput) pokazuje da se uzbudljivi afro-soul / ethno-beats ne mora pjevati na ‘’prirodnom engleskom’’, da i na vlastitom jeziku može biti svjetski.

Budu li buduća njena predstavljanja maštovita kao prvi public relations, puno dobroga bi se u njenog karijeri moglo dogoditi.

A evo njene priče…

Nastao u Hrvatskoj, snimljen u Londonu s kadrovima putovanja brazilskom obalom na motoru (keeper) nomada – debitantski singl Aklee Neon “Da mi je” pjesma je koja ima noge… kotače i krila.

Osječka kantautorica i putujuća glazbenica, svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Autorica je YouTube Niš spešl sešna, u slobodno vrijeme žena gazela. Svoju #vibratehigher setlistu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli i Beogradu, uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne.

”Zaljubiš se u nekoga odnekuda i iz odvojenosti nastaje najljepša glazba, a iz ponovnog susreta najljepši video”, kaže mlada glazbenica i kroz afro-soul pjesmu s ethno ritmom progovara o modernom odnosu na daljinu.

Ovo je tek prva, karte su već kupljene za druga putovanja, snimanja i ljubovanja. Pa gdje stignem, dobro stignem… i glasno pjevam, zaključuje Aklea.

1 razmišljanje na “Aklea Neon – debi singl osječke kantautorice proglašavamo uzbuđenjem mjeseca

Komentari su zatvoreni.