Video premijera: What I Want, rijetki (sjajni) primjerak ženskog reggae-duba

Muzika - regija Show Time

Aklea Neon, osebujna mlada osječka autorica, objavila je tek treći singl i kakav pečat ostavlja kazuje podatak da je od premijere s prvim singlom ”Da mi je”, u prvom mjesecu ove godine, do sada već imala 40-ak nastupa.

Nije samo uzbudljivi afro soul / etno beats, nego i njezina nomadska strast ono što čini Akleu Neon posebnom. Prvu je pjesmu snimila u Londonu, a kadrove spota zabilježila u skitnji brazilskom obalom na motoru, da bi novu uradila u istom studiju (produkciju potpisuje (Robert Martinović aka Dr.Obi) i u motorističku avanturu zaputila se u Peru.

Niti ja ne mogu vjerovati koliko sam lokacija promijenila u samo nekoliko mjeseci. Street pulse mi je stvarno dao krila.“, kaže Aklea.

Obrazac melodija je isti – hipnotički ritam, zarazna melodija, ugodan vokal, paket koji nikoga ne bi trebao ostaviti ravnodušnim, jer “kako i bi kad niti jedna duša nije ravna“, duhovita je osječka kantautorica. Neko je ingeniozno opisao njene radove kao pjesme koje imaju noge, kotače i krila.

Nova je obojena u reggae i dub stilu i ima zanimljiv dodatak.

Sinoć (24. 10.) pjesmu ”What I Want” je predstavila u zagrebačkom Vinylu, a zajedno s njom i novi dub projekt Sista salute uz reggae selektoricu Omegu Blondie (Mirna Mandić): “Na kantautorskoj sceni cure su sada već jake, ali malo djevojaka uzima mikrofon u sound system kulturi. A kada imaš nešto za reći, najbolje je to reći jako glasno. Sound system ima sve potrebne decibele.

Dodajno – i novu žensku energiju, koju i na bh. sceni već uveliko širi Sassja. Let’s go, girls!

Aklea Neon – debi singl osječke kantautorice proglašavamo uzbuđenjem mjeseca