Beogradski koncertni kalendar za januar 2019. (2)

Muzika - regija Show Time

Ana Never, Schiller, Neverne bebe, Straights Mickey and the Boyz, Zemlja Gruva, Ritam nereda, Cmok, Novembar, Atomsko sklonište, Music Awards Ceremony, Korni grupa…

11.01. Elektropionir – ANA NEVER

Alternativna rock grupa iz Subotice postoji skoro 20 godina, a njihova vizija ‘kosmičke (instrumentalne) muzike’ omogućila im je da američki izdavač Fluttery Records objavi četiri albuma i jedan EP. Posljednji studijski album, “Long Turning”, objavili su u maju 2016. godine i kritičari ga smatraju za remek djelo. Žanrovski, bend je na granici post-rock melodija, a osjećaju se i uticaji mračnih tonova Black Sabbatha, te proze Danila Kiša ili Čarlsa Bukovskog. Anu Never čine: Srđan Terzin, Dejan Topić, Goran Grubišić, Boris Čegar i Vladimir Koledin.

12.01. Elektropionir – CMOK + SCREAM & DIVE

Cmok premijerno pred beogradskom publikom, uz podršku Scream&Dive.  Zvuk grupe Cmok pluta između različitih muzičkih žanrova: funk, punk i italo disko. Prvi put se pojavljuju 2015. godine sa singlom ”Hej Toni!”. Drugi singl ”Na tvoj znak”, našao se na soundtracku za popularnu omladinsku TV seriju “Jutro će promeniti sve“ (2018). Scream&Dive je jazz punk kvartet iz Beograda. U formi benda postoje od septembra 2017, a za sebe kažu da: “sviraju muziku iz filmova, koji još uvek ne postoje”.

12.01. Soul Society – JIM WALSH

Cover bend koji na sebi svojstven način oživljava tonove hitmejkera kao što su Prince, George Michael, Grace Jones, Moloko, Incognito, Stevie Wonder, Erykah Badu, The Brand New Heavies. Ovaj koncert je posveta nedavno preminulim velikanima: George Michael i Prince.

12.01. SubBeerni – STRAIGHT MICKEY AND THE BOYZ

Smatraju ih za jedan od najboljih “živih” bendova u Srbiji i regionu po atmosferi i energiji koju proizvode. Gosti su im predgrupe Entropija i Šajzebiterlemon. Kako najavljuju, još jedno opako druženje i vraćaju se u studio, jer novi album je pri kraju.

13.01. Novi sad – DOČEK 7527

Novi Sad će imati prebogatu noć za Srpsku novu godinu što se tradicionalno održava već nekoliko godina i tako će na 40 različitih lokacija biti svirki i koncerata različitih žanrova. Spomenimo tek neke od izvođača – Partibrejkers, Ritam nereda, grčki Planet of Zeus, Lena Kovačević, Skaj Vikler, Nemesis, Bitipatibi, Garavi sokak, Atomsko sklonište, Del Arno Band, Zemlja Gruva, a detalji i rasporedi nalaze se na https://docek.net/7527/.

18.01. Hala sportova – SCHILLER

Elektronska muzika na vrhunskom nivou, audio-vizuelni koncertni spektakl koji su fanovi u Srbiji dugo čekali – njemački muzičar, kompozitor i producent Schiller, čudesni vizionar koji puni hale i arene širom sveta i ostavlja publiku bez daha. Mnogo je svjetski poznatih muzičara sa kojima je sarađivao i koji za njegov rad imaju samo riječi hvale – Mike Oldfield, Sarah Brightman, Tarja Turunen.

19.01. Elektropionir – NOVEMBAR

Novembar sa prijateljima: na promociji zadnjeg albuma grupe Novembar iz Niša, kao gosti će nastupiti Petko Slaveykov, vokal bugarskog Daily Noise Cluba, Silvestar Mrak, vokal i gitarista bendova Grupa Tvog Života i Gužva u 16-ercu kao i Radule, gitarista i vokal Atheist rapa. Podrška ovom događaju je novosadski SNB, koji takođe predstavlja svoj novi album ‘Brzopletost’.

26.01. Klub FEST, Zemun – ZEMLJA GRUVA

Proslava 10 godina postojanja benda nastavlja se u intimnom koncertnom prostoru, idealnom za zajedničko pjevanje hitova koje publika obožava: “Najlepše želje”, “Đango”, “Vucibatina”, “Mama”, “Nisam znala da sam ovo htela”.

29.01. Štark Arena – MUSIC AWARDS CEREMONY

Najveća regionalna produkcijska kuća Skymusic okuplja zvijezde iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije, na ceremoniji dodjele regionalnih muzičkih priznanja Music Awards Ceremony. U okviru programa koji će trajati više od četiri sata, na nekoliko povezanih bina očekuje se više od 60 poznatih ličnosti iz regiona i do sada su nastupe potvrdili Van Gogh, Bajaga i Instruktori, Tony Cetinski, Petar Grašo, Marija Šerifović, Sergej Ćetković, Karolina Gočeva, Željko Joksimović, Nataša Bekvalac.

31.01. Sava centar – KORNI GRUPA

U trendu je da se ugašene popularne grupe ponovo okupljaju i bar na jedno veče ili mini turneji ožive staru slavu. Takav je slučaj i sa Korni grupom, koja je već imala zakazan koncert 30. novembra prošle godine u Sava centru, ali su odložili. Legendarna grupa, koja spada u red zaslužnih za razvoj jugoslovenskog rocka, ponovo se okuplja poslije više od tri decenije u sastavu: klavijaturista Kornelije Bata Kovač, gitarista Josip Boček i pjevač Dado Topić, a s njima su novi članovi benda, basista Peđa Milanović, klavijaturista Aleksandar Miletić i bubnjar Ratko Ljubičić.

Priredio: Ivan Makragić