Zdenka-Kovacicek-Langer-Sunnysiders-Vava

Fender nagrade: Pop Asanović, Langer i Atomci, Zdenka Kovačiček, Sunnysiders…

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka Mega Muzika, pod pokroviteljstvom Fendera, ove godine po 15. put, prepoznaje vrsne muzičare koji radom i doprinosom zaslužuju priznanje, a često bivaju neprimjećeni od struke i ostalih dodjela nagrada.

Mega Muzika je, dakle, neka vrsta korektiva prema svim onima koji zaslužene nagrade još nisu primili, a Fender nagrada nije nadmetanje, nije glasanje i borba za glasove i lajkove, jer se laureati koje je izabralo savjetodavno tijelo znaju unaprijed.

Svečana dodjela Mega Muzika nagrada ove godine je zakazana za četvrtak 29. 11. u klubu Hard Place u Zagrebu i neki fenomenalni muzičari će izvesti nekoliko kompozicija i proveseliti se sa publikom.

Ovogodišnji dobitnici Mega muzika Fender nagrada su:

Gitara – Vlado Simčić Vava (Turisti, ex Laufer, ex En Face)
Bas – Bruno Langer (Atomsko Sklonište)
Bubnjevi (posthumno) Tigran Kalebota (Psihomodo Pop)
Bubnjevi – Slobodan Grujičić Bobo (Kojoti)
Klavijature – Tihomir Pop Asanović (ex Time, ex September)
Vokal – Daria Hodnik
Grupa – Atomsko sklonište
Ostali instrumenti – Željko Kovačević Kova (saksofon)
Novi band – Lika Kolorado

Pored toga, posebne nagrade će dobiti VIS Polaris, kao najstarija grupa u istoj postavi, te Cry Babies, kao istaknuti klupski bend.

Obzirom na sve istaknutiju blues scenu u Hrvatskoj, Mega Muzika Blues nagrade će dobiti grupa Sunnysiders za ”Click Play”, najbolji blues album u sezoni 2017/2018, usnoharmonikaš Krešo Oremuš za poseban doprinos hrvatskoj blues sceni i Zdenka Kovačiček kao svojevrsnu nagradu za životni djelo, dakle za povijesni doprinos hrvatskoj blues sceni.

U programu ceremonije će, među ostalima, nastupiti svi dobitnici iz blues kategorije, pa će Sunnysidders svirati brojeve sa nagrađenog albuma zajedno sa Krešom Oremušom, te klasik Janis Joplin ”Turtle Blues” s blues divom Zdenkom Kovačiček.

Parni valjak, jedan od ranijih laureata Mega Muzika nagrade
Parni valjak, jedan od ranijih laureata Mega Muzika nagrade