Tihomir Pop Asanovic

Legendarni Pop Asanović objavio prvu novu pjesmu nakon više od 40 godina!

Muzika - regija Show Time

Istaknuti jazz i rock klavijaturista Tihomir Pop Asanović (ex Time, September, Jugoslovenska pop selekcija) nakon više od 40 godina predstavlja singl “Femme Fatale” u kojem je ugostio Sabrinu Hebiri i Sašu Antića iz TBF-a.

Melodiju i aranžman radio je Pop Asanović, tekst potpisuju splitski rock novinar Zlatko Gall i Saša Antić iz hip hop grupe TBF, a producent je Duško Mandić, dok za englesku verziju koja nosi naziv “Days of Daze” tekst su napisali Vinko Mihić i Tone Tuoro koji je na snimku zamijenio Sašu Antića.

Obje verzije imaju  video spotove koji prate glazbenu priču Tihomira Popa Asanovića i njegovu bogatu psihodeličnu i progresivnu jazz fusion karijeru i uradio ih je multimedijalni umjetnik Dalibor Barić.

Spremajući se za novi studijski album pod nazivom “Povratak prve ljubavi”, Tihomir Pop Asanović je okupio sjajnu ekipu glazbenika i pored pjevačice Sabrine Hebiri tu su i Davor Črnigoj (bas), Jani Moder (električna gitara) i David Morgan (bubnjevi).

Album će uskoro biti objavljen na dvostrukom CD i LP izdanju pod etiketom Croatia Recordsa i to u hrvatskoj i engleskoj verziji.

Prvo je to studijsko djelo Popa Asanovića nakon više od 40 godina i kultnih albuma “Majko zemljo” (Jugoton, 1974.) i “Pop” (Jugoton, 1976.), a s kojima je stekao status jednog od najboljih europskih jazz orguljaša. Ova dva albuma doživjela su i reizdanje u CD i LP obliku te im je dodijeljeno priznanje “Vinil mjeseca” za najprodavaniji LP u Hrvatskoj u prošlom mjesecu (prema podacima Hrvatske diskografske udruge).

Osim spomenute stalne ekipe muzičara, na albumu su se pridružili i brojni gosti, neki od najvećih glazbenika naših prostora, Vedran Božić, Primož Grašič, Dragan Jelić, Vlatko Stefanovski, Nenad Čanak, Radomir Mihajlović Točak, Drago Vidaković, Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski Karolina Gočeva, te jedan od najvećih izraelskih jazz izvođača Amir Gwirtzman.