bob-dylan

U pripremi film utemeljen na Dylanovom albumu ‘Blood on the Tracks’

Film & Foto & TV Show Time

Kako javljaju svjetski mediji, talijanski reditelj Luca Guadagnino priprema film inspiriran jednim od slavnih albuma Boba Dylana ”Blood on the Tracks” iz 1975. godine.

Guadagnino, koji je za film Call Me by Your Name (2017) imao četiri nominacije za Oscara, zamislio je da se radnja njegovog narednog projekta vrti oko tema koje je Dylan opjevao u hitovima poput “Tangled Up in Blue”, “Simple Twist of Fate” ili “Shelter from the Storm” i za pisanje scenarija angažiran je američki pisac Richard LaGravenese, najpoznatiji po filmu ”The Fisher King” (Kralj ribara), koji je, kako je objavljeno, priču završio ovog ljeta.

Dylanov album “Blood on the Tracks” je njegovo 15. studijsko izdanje i uvršteno je među 500 najvećih naslova u rocku ikada, na vrlo visoku 16. poziciju, a prije tri godine je uključen u Grammy Hall of Fame.

Za desetak dana, 2. 11. 2018., očekuje se i njegovo reizdanje, kao 14. nastavak Dylanove “Bootleg” kolekcije, nazvan “More Blood, More Tracks“, a osim standardnog CD-a, najavljena je deluxe edicija sa šest diskova, na kojima će se naći brojne do sada nepoznate, alternativne verzije mnogih Dylanovih pjesama.

Inače, reditelj Guadagnino ovih dana očekuje svjetsku premijeru svog najnovijeg filma ”Suspiria”, zakazanu za 26. 10., a povezan je opet sa muzikom, a riječ je o hororu unutar plesne trupe.