Čime je 19-godišnjakinja iz Zenice s Josipinom pjesmom oduševila region?

Brbljaonica Show Time

Od prvog music talent showa koji je prije 15 godina održan u u našem regionu, kroz ovo nadmetanje prodefiliralo je hiljade mladih nadarenih muzičara, a tek desetak ostali su na sceni. Hoće li 19-godišnja Adna Šestić iz Zenice biti jedna od njih i možda postati pjevačka zvijezda?

Zagrebačka Nova TV i sarajevski OBN priredili su 2003. godine, prvi u regionu, Super Nova Music Talents, show za anonimne pjevačke talente, i svjetska reality euforija koja se počela rasplamsavati početkom milenija odmah je zarazila i našu publiku. Pop idol, X Faktor, The Voice, Tražimo zvijezdu, Supertalent, Ja imam talent, VideoStar… nebrojeni su televizijski formati koji su rasplamsavali strasti – uglavnom za jednu sezonu.

Jako malo, od hiljada mladih muzičara koji su prošli kroz iskušenje u potrazi za slavom, ostali su na sceni, a još manje njih se mogu pohvaliti i uspješnom karijerom. Pametnom dosta, ali kandidata koji i dalje love snove nikako ne nedostaje.

Adna Šestić

U sinoćnjoj epizodi nove serije Supertalenta hrvatske Nove TV pojavila se 19-godišnja Adna Šestić iz Zenice i senzacionalno otpjevala ”O jednoj mladosti” Josipe Lisac, oduševljavajući žiri, među ostalim, time da nije pokušala imitirati jedinstvenu rock zvijezdu, već je pjesmu iznijela na potpuno svoj način.

Samo se tri puta do sada dogodilo da je korišteno ‘zlatno dugme’ (Golden Buzzer) koje takmičara vodi izravno u polufinale i Adna ga je dobila. Reakcije medija diljem regiona i reakcije publike (više od 200.000 progleda za jedan dan) svode se na jedno: zvijezda je rođena!

Jeste. Glasom, nesputanim nastupom i vrlo simpatičnom pojavom, reći ćemo, mlada Zeničanka je stvarno otvorila taj (varljivi!) put ka slavi. Za danas, za nekoliko narednih mjeseci ili cijelu godinu. Ali, za trajni uspjeh treba puno, puno više. Zbog toga jednim od najboljih trenutaka Adninog sinoćnjeg nastupa smatramo njen odgovor na pitanje jednog člana žirija o (muzičkoj) budućnosti. I odgovor djevojke glasi – studirat ću elektrotehniku.

Rekosmo već: pametnome dosta. Jedno talentirano dijete ima dovoljno u glavi da planira sigurniju budućnost. Ako u njoj bude mjesta za ozbiljnije bavljenje pjevanjem, ako se poslože sve kockice da to bude stvarna karijera, naša muzička scena će biti na velikom dobitku. Ako se to ne dogodi, Adna neće biti jedna od nebrojenih čiji su slatki snovi prekratko trajali.

Ne želeći joj nimalo kvariti itekako zasluženi trenutak slave, zaključujemo ipak – eto, to su milenijalci i takvima se treba oduševljavati.

https://www.facebook.com/supertalentadnasestic/videos/498056277356523/