the-cure-photo-by-lior-phillips

The Cure – prvo veliko ime potvrđeno za Exit 2019

Muzika - regija Show Time

The Cure, jedan od najvećih bendova u popularnoj muzici, potvrdio je nastup na Exitu, 4. 7. 2019. godine, a prodaja ulaznica će započeti već za sedam dana, 23. 10.

Iako su zadnji studijski album objavili još prije deset godina (”4:13”, 2008.), The Cure je i dalje jedna od planetarnih koncertnih senzacija, koja je ove godine u londonskom Hyde parku nastupila pred 65.000 ljudi.

Kako piše britanski The Guardian, bend koji je “protutnjao kroz osamdesete onako kako su Beatlesi protutnjali kroz šezdesete ili David Bowie kroz sedamdesete, divlje kreativan i konstantno se mijenjajući”, iduće godine kreće na svjetsku turneju, proslavljajući 40 godina od izlaska prvog albuma Three Imaginary Boys, a ona bi mogla za njih biti i posljednja.

Zanimljiv podatak od nastupu The Cure na Exitu otkrio je osnivač festivala Dušan Kovačević: “Svake godine, od osnivanja Exita, slali smo ponudu za The Cure, a paradoksalno, baš u trenutku kad su po svim svjetskim medijima na vrhuncu karijere i kreću na najtraženiju turneju iduće godine, desilo se da se oni jave nama!”.

Već narednog utorka, 23. oktobra, u podne se u prodaju puštaju prve četvorodnevne EXIT ulaznice sa čak 60% popusta, po poklon cijeni od 5.990 dinara (50 eura), koje se obično rasprodaju za samo nekoliko sati.

Uz njih će biti pušten i ograničeni kontigent dnevnih ulaznica za prvi dan festivala, 4. jula, kada nastupa The Cure, uz 50% popusta, dakle za 2.490 dinara (20 eura), te ulaznice za FAN PIT, po cijeni od 33 eura i GOLD VIP dnevne ulaznice za 4. 7. po 100 eura.