cher-barbra streisand-prince-ice cube-lady gaga

10 najboljih filmskih uloga svih vremena koje su ostvarili muzičari

Film & Foto & TV Show Time

Uz remake filma “A Star Is Born” iz 1937. godine, u kojem jednu od značajnijih glumačkih rola igra Lady Gaga, redakcija američkog Billboarda priredila je listu od 100 glumačkih filmskih uloga koje su ostvarili poznati muzičari.

Od Britney Spears u filmu ”Crossroads” (2003), na 100. mjestu, pa do Cher i filma Moonstruck” (1987) na šampionskom mjestu, urednici i saradnici Billboarda izabrali su 100, a mi smo se ograničili na deset najbolje plasiranih ostvarenja.

  1. Justin Timberlake, The Social Network (2010)

U biografskoj drami koja je adaptacija knjige o osnivaču Facebooka, Justin Timberlake igra Seana Parkera, suosnivača Napstera, a kritičara Billboarda je oduševio njegov šarm i lakoća njegovog nastupa s takvim samopoštovanjem kao da je riječ o izumitelju pencilina ili ‘koliko bi ih moglo napravi frazu iz citata koji ni ne izgovori u potpunosti.

  1. Dolly Parton, 9 to 5 (1980)

Dolly Parton je do 1980. godine već bila planetarna muzička zvijezda, a pojava u filmu ”9 do 5” je označila njenu prvu filmsku ulogu, igrajući jednu od tri žene (druge dvije igraju Jane Fonda i Lily Tomlin) koje žive u svojim najmračnijim fantazija osvete protiv mizoginističkog, gadnog šefa. I Partonova je svoju ulogu odigrala savršeno, kao u sceni direktnog verbalnog sukova sa šefom.