Armageddon live

Koncertni Armageddon: svjedočenje da je život istinskog rokera u Srbiji – pravi Armageddon!

Muzika - regija Show Time

Novosadski sympho metal orchestra Armageddon veteran je heavy metal scene u Srbiji, a njihov koncertni album “Live with 3 guitars” predstavlja kraj jednog sjanog perioda benda i početak nečeg novog i neizvjesnog.

Naime, to je oproštajni album za tri člana benda, Miloša Krsmanovića (vokal), Zorana Dražića (gitara) i Miloša Marčete (klavijature). Sva tri muzičara odlaze u inostranstvo, a ostatak benda ih ispraća riječima – ‘’Podržavamo ih i želimo im svu sreću, ko god može i ima mogućnosti, treba da ide, pošto je život istinskog rokera u Srbiji – pravi Armageddon!’

Igrom slučaja, novi gitarista Nikola Malivuk je već savladao repertoar, dok aktuelni gitarista Zoran Dražić još nije otputovao, tako da je bend odlučio da za “Treći Festival srpskog podzemlja” u Domu Omladine, 2017. godine, priredi metal spektakl sa tri solo gitarista, Dražićem, Malivukom i Đorđem Letićem.

Armageddon live

‘’Za naše verne fanove, ovaj album ima kolekcionarsku vrednost, pošto je postava koja ga je izvela – neponovljiva! Na tom nastupu ostali smo čak i bez operskih pevača (dva basa: Željka Andrića i Vladimira Zorijana, kao i tenora – Marka Skendžića), tako da su Wanda Marijanski i Miloš Krsmanović dominirali scenom’’, opisuje Armageddon ovu jedinstvenu avanturu, dodajući ‘’Klavijaturista Miloš Marčeta, nam je ostavio u amanet virtuozne solo deonice u pesmama “City in the Sea” i “Black Swan Rider”, tako da njegovu zamenu (koju još nemamo) čeka ozbiljno vežbanje’’.

Odmah nakon konceta, Armageddon je počeo snimanje novog materijala, sa prepolovljenim bendom, ali su uspjeli s pjevačem Milošem Krsmanovićem, prije njegovog odlaska iz benda, snimiti još tri studijske pjesme, od kojih su dvije već postale novi live aduti (“Kill the Leader” i “Vampire Queen”).

Novi materijal, u kojem će se pojaviti i niz gostiju, premijera je i za novog pjevača Miodraga Fodora.

Dok ne bude gotov, Armageddon i Tmina Records nude publici koncertni album za besplatni download na svojoj oficijelnoj stranici.