Umro Andrej Pintarič, bubnjar grupe Lačni Franz

In memoriam Show Time

Zoran Predin, frontmen mariborske rock grupe Lačni Franz, na društvenim je mrežama 23. 1. 2020. objavio tužnu vijest o smrti njihovog bubnjara Andreja Pintariča.

U Lačnom Franzu je bio od osnivanja 1979. godine i originalnu postavu su činili pjevač Zoran Predin, gitarista Oto Rimele, basista Zoran Stjepanovič, klavijaturista Mirko Kosi te bubnjar Andrej Pintarič.

U 1980-im, u razdoblju zlatnog doba novog vala, Lačni Franz bio je vrlo popularan,zahvaljujući albumima kao debitantski ”Ikebana” (1981), ”Ne mi dihat za ovratnik”, ”Na svoji strani”, ”Tiha voda”, te pjesmama Ne mi dihat za ovratnik, Čakaj me, Naj ti poljub nariše ustnice, Praslovan i drugim.

Još na početku karijere Lačni Franz je dobio nagradu Sedam sekretara SKOJ-a, koja je u to vrijeme bila najviše državno priznanje mladim umjetnicima, a dobili su je još, među ostalima, i Marko Brecelj, Leb i sol, Pankrti, Luna i Ekatarina Velika.

Nakon višegodišnje stanke Lačni Franz se ponovno okupio krajem 2005. i održao seriju koncerata po regiji, a diskografski opus su nastavili sa po dva albuma 2016. i 2017. godine, ”Ladja norcev”, ”Svako dobro”, ”Akustična pusa” i posljednji, deseti studijski pod nazivom “Nova nebesa”, ali u to vrijeme bubnjar je, umjesto bolesnog Pintariča, bio Luka Čadež.