BruhUuhu – buđenje zeničkog rock undergrounda?

Muzika BiH Show Time

BruhUuhu je novi bend u Zenici, formiran ove 2018. godine, ali ga čine muzičari sa višegodišnjim stažom u različitim formacijama, koje je povezala zajednička vizija alternativnih žanrova rocka.

Bend čine Ernad Bihorac (vokal/gitara), Duško Kostić (bubnjevi), Semir Solo (udaraljke/vokal), Alem Brka (bas/vokal) i Nermin Bihorac (DJ), a za prvo predstavljanje snimili su singl ”Trust”, koji autorski potpisuje cijela ekipa.

Video je uradio Eldar Muhić, čija kreacija je jedna od potvrda da i niskobudžetni spotovi, bez podrške velikih izdavačkih etiketa, mogu biti vrlo efektni.

BruhUuhu temelj svog zvuka gradi na industrial rocku u maniru njegovih istaknutih predstavnika kao Nine Inch Nails ili Korn, pomiješanog sa electro zvukom i, kako kažu, drugim srodnim žanrovima, što može otvoriti brojne stilske oblike u budućim numerama.

U svakom slučaju osvježavajuće, ne samo za objektivno skromnu lokalnu scenu, nego i šire, za nastojanje nove generacije bh. rocka da uhvati korak sa aktuelnim trendovima.  I za borbu protiv globalnog ‘bruha u uhu’.

BruhUuhu