Mr. Albino – bend koji kroz potencijalni hit film krči izlaz iz podzemlja

Muzika - regija Show Time

Mr.Albino je mladi zagrebački bend, svoj stil nazivaju outlaw rock, kao alternativu sa korijenima u bluesu i već su neko vrijeme poznato ime na lokalnoj klupskoj i underground demo sceni.

Članovi benda su David Alanović, Stribor Gligorić, Velimir Topić, Matija Marinović i Antonio Hlupić, a 2015. godine pobijedili su na HGF demo festivalu, te nekoliko puta stage dijelli s velikim imenima poput Josipe Lisac, Disciplina Kitschme i Laibacha, ostavljajući dobar dojam na publiku nastupima koji pršte energijom.

No, tek sada će jedna nova i velika epizoda to višegodišnje putovanje rock podzemljem Mr. Albinu otvoriti i puno šire staze.

Riječ je o igranom filmu ‘‘F20”, najnovijem ostvarenju nagrađivanog hrvatskog reditelja Arsena Ostojića (“Ta divna splitska noć”, “Ničiji sin”, “Halimin put”), čija je premijera zakazana u Zagrebu 25. 9. i odmah potom kreće u redovnu kino distribuciju.

”F20“, rađen u nezavisnoj produkciji i s mladim, još neotkrivenim glumcima u glavnim ulogama, psihološki je triler o mladoj djevojci Martini (debitantica Romina Tonković) koja ljeti radi u pizzeriji za svog strogog oca i, raznoseći pizze, upoznaje stidljivog mladića Filipa (Filip Mayer iz “Zagonetnog dječaka”) koji neprestano igra video igre i naručuje pizze. Nakon što Martina nagovori Filipa da ukradu novac njenom ocu i pobjegnu na Zrće, njihova nevina ljetna avantura se ubrzo pretvara u krvavu, noćnu moru.

U tu priču uklopio se Mr. Albino i njihova pjesma ”Seven Days Amongst Your Hair”, uvrštena u soundtrack filma.

Pjesmu i film povezuje jednaka sirova strast, energija i neobuzdanost i budući da se očekuje dobar prijem kod filmske publike, to će značiti da će i brojnija muzička registrirati potencijal Mr. Albina.

U svakom slučaju, prvi spot s kojim zagrebački bend izlazi u javnost čini vrijedno polazište za njihovu novu fazu, u kojoj možemo očekivati novi niz audio vizualnih radova iz njihove radionice koji će periodično izlaziti kroz naredni period kao najava albuma. U međuvremenu, kako objavljuju, i dalje će obilaziti klubove i odrađivati svirke u svrhu promocije spotova jer strast za live nastupom i kontaktom s publikom je ono što ih gura dalje.