Week 36/2018: Izlet, Mirna, Suicidal, Riddick, Sonya, Meritas

Nova ploča Show Time

Razlolik opus iz minule sedmice, bez zvijezda, dakle uglavnom mlađih muzičara na početku pokušaja da se probiju do publike, što bi, na neki način, trebalo biti još zanimljivije.

iZLET: Tko si ti

Zagrebački rock and roll iZLETovci novom easy & nice pjesmom ‘Tko si ti’, koju potpisuju braća Kumerle, nastavljaju najvljivati novi album ”Katarza”. Video čine snimci sa bikerskog festivala South point Rock’n’ride 2018 na kojem su osvojili vrijednu nagradu, tri dana snimanja u mostarskom studiju Pavarotti.

Mirna: Nisi sam

Riječka pop-rock kantautorica Mirna Škrgatić svoj novi autorski broj ”Nisi sam” napisala je, prema vlastitim riječima ”u jednom dahu jedne jesenske noći kad sam trebala ići spavati, ali vrag mi nije dao mira jer mi se pojavila melodija u glavi i te noći više nisam spavala”. Rezultat to i potvrđuje.

Suicidal: Svjetla grada

Zagrebački reper Matej Dučkić, poznatiji kao Suicidal završava debitantski album ”Jedino što znam” i s njega predstavlja još jedan singl pod, ”Svjetla grada”, snimljen u kombinaciji s Lucijom Kukor, koja unosi soulful zvuk u R’n’B stilu. Tekst potpisuje Matej Dučkić, a glazbu, mix & master uradio je Matko Šašek – Koolade.

Alen Riđić: Grief

Alen Riđić aka Riddick je rock gitarista i autor iz Travnika, a to je odrednica za alternativne ideje po kojima su prepoznatljivi muzičari iz ovog bosanskog gradića. I kao član NintendoCore Duo i kao solo izvođač, Riddick istražuje forme unutar metala, uglavnom kroz instrumentalne numere i definitivno zvuči svježe.

Sonya: Zjene kao sunca

Iza ženskog imena rock dvojca Sonya stoje dva splitska muzičara, Ivan Ivanišević i Vojan Koceić, koji se s pjesmom ”Zjene kao sunca” prvi put javno iskazuju. Usmjerenje im je garage, blues, indie i folk rock i imaju potencijal, samo im treba još tesanja i ‘sviračke kilometraže’ da se izdvoje u sve dinamičnijoj konkurenciji nadolazećih bendova. Uvijek skloni debitantima – dajemo im, kao motivaciju, ocjenu s palcem gore, očekujućui da to opravdaju narednim brojem.

Meritas: Sami na ulici

Broj snimljen na koncertu u jesen prošle godine, povodom obilježavanja 20. godišnice benda, tek se sad pojavio kao video, a najavljuje skorašnji izlazak albuma ”Meritas20live”. Dobro uživo zvuče, po nekim ocjenama čak i uvjerljivije nego na studijskim snimcima, pa se može očekivati zapažen album.