SCUM video igra

Scum, video igra iz Hrvatske, nova senzacija u gejmerskom svijetu!

21. vijek Igraonica

Video igra SCUM, nastala u zagrebačkom studiju Gamepires, u u prodaju je puštena 29. 8. i za šest dana je prodana u 660.000 primjeraka, te postala najprodavanija na Steamu, najpoznatijoj svjetskoj platformi za prodaju PC igara.

“SCUM je open-world survival igra s fokusom na realizam preživljavanja. Igrač preuzima ulogu sudionika okrutnog gladijatorskog TV showa koji se događa u bliskoj nam budućnosti”, najkraći je opis ove igre, koju je kreirao Gamepires, a u produkciji je sudjelovao i hrvatski studio Croteam.

U prvim danima prodaje igra je postala planetarni hit, poslije prodaje 250.000 kopija u samo prvom danu. Prihod već iznosi oko 11 miliona dolara, no Andrej Levenski, suvlasnik Gamepiresa, naglašava da je riječ o bruto iznosu, da je puno strana koje su sudjelovale u izradi i prodaji pa se, logično, puno novca i dijeli.

Nevezano za novac, ovdje je važnije što je jedna hrvatska priča doživjela planetarni uspjeh i SCUM je, kako ocjenjuje Index.hr, na dobrom putu da bude igra godine, a pred domaćim programerima koji su igru napravili je ogroman posao.

Naime, kako objašnjava Levenski, “Ovo je samo početak. Mi pokušavamo popravljati igru, da se vidi da smo aktivni. Mi smo dužni ispravljati igru i zato smo je dali za nižu cijenu. Cijela poanta je da korisnici nama pomažu napraviti bolju igru, mi ćemo sigurno godinu dana biti u early accessu”.