Dolores O'Riordan

Službeno objavljen uzrok smrti Dolores O’Riordan, pjevačice Cranberriesa

Muzika - svijet Show Time

Ovaj dan, kada bi slavna pjevačica irske rock grupe The Cranberries napunila 47 godina, objavljen je službeni policijski izvještaj koji pokazuje da se Dolores utopila u kadi nakon konzumacije prekomjerne količine alkohola.

Dolores O’Riordan, autorica najpoznatijih pjesama benda, ”Linger” i ”Zombie”, početkom ove godine je stigla u London, gdje je sa američkom metal grupom Bad Wolves trebala dovršiti snimanje obrade ”Zombie”, ali je 15. 1.  muzički svijet šokirala vijest o njezinoj iznenadnoj smrti.

O uzrocima se samo nagađalo, budući da je turneja The Cranberriesa, 2017. godine, prekinuta zbog bolesti Dolores, a prije toga dijagnosticiran joj je bipolarni poremećaj i postavljena terapija na koju je dobro reagirala.

Prema danas objavljenom policijskom izvještaju, pjevačica se utopila u kadi hotela u kojem je boravila. U sobi su pronađene prazne boce alkohola, uz lijekove na recept i nalaz krvi je pokazao visoku količinu alkohola u krvi, ali je ostalih supstanci bilo u tek neznatnim tragovima, koji odgovaraju terapeutskim količinama.