Eminem ničim izazvan (?) bez najave objavio novi album

Muzika - svijet Show Time

Eminem je izdao album iznenađenja, ”Kamikaze”, nepunu godinu nakon prethodnog projekta “Revival” i na svom Twiteru napisao je samo “Tried not 2 overthink this 1 … enjoy”.

Politički obojen, već u temi ” The Ringer”, prvoj od ukupno 13 brojeva, album pokazuje bijesnog repera koji se obračunava s Trumpom, što će reći da je i dalje na svom prepoznatljivom putu, ali u prvim reakcijama nekih američkih kritičara, neizvjesno je koliko će visoko budžetni novi album biti Eminemova ”pobjeda koja mu je prijeko potrebna u ovom trenutku”.

Naime, prethodno izdanje iz decembra 2017. podijelo je kritičare najuglednijih medija, neki su mu davali visoku četvorku, ali brojni i skromnu dvojku, pa s jubilarnim desetim albumom ”Kamikaze” Eminem traži put za povratak u svjetski reperski vrh.

Moguće je da je jedan od načina bio nenajavljeni izlazak albuma. U ponoć između četvrtka i petka 31. 8. osvanuo je na Apple Music i Spotify streaming servisima, bez ijedne najave ili promocije.

Eminem_-_Kamikaze - Beastie Boys

Zanimljivo je i to da ni Eminemovog imena nema na omotu, čiji je dizajn, inače, homage coveru albuma rap grupe Beastie Boys ”Licensed to Ill” iz 1986.

Produkciju su obavili Dr. Dre i Marshall Mathers (aka Slim Shady) i izdanje ima vrlo malo gostiju, a jedan među njima je Justin Vernon iz Bon Ivera u pjesmi ”Fall”.