Neil Young-Daryl Hannah

Potentne vremešne zvijezde – Neil Young & Eddie Murphy

Celebrity Show Time

Slavni rock kantrautor Neil Young oženio se u 73. godini, a 57-godišnji filmski komičar Eddie Murphy očekuje deseto dijete.

Legendarni folk rock kantautor, jedan sa liste 100 najvećih rock and roll umjetnika svih vremena, proteklog se vikenda u tajnosti vjenčao sa glumicom Daryl Hannah, zvijezdom nekih znamenitih filmova kao Wall Street, Steel Magnolias, Kill Bill.

Neil Young će u novembru napuniti 73 godine, a glumica narednog mjeseca 58, ili drugačije – roker se na sceni pojavio iste godine kada je Daryl rođena.

Par je u vezi od 2014. godine kada je Young podnio zahtjev za razvod od prethodne supruge Peggy Young, s kojom je bio u braku 36 godina, dok Hannah ulazi u prvi brak, ali je imala dugotrajne veze sa sinom američkog predsjednika Kenedyja i folk / soft rock kantautorom Jacksonom Browneom.

Na vjenčanju su bile tek dvije slavne osobe, Youngovi najveći muzički prijatelji Joni Mitchell i Stephen Stills, iz nekada slavnog kvarteta Crosby, Stills, Nash & Young.

Popularni filmski komičar Eddie Murphy (57) prvo je dijete dobio 1989. i do sada mu je pet različitih žena rodilo devetoro djece.

Kako piše australski Daily Mail, Murphy očekuje 10. dijete s djevojkom, modelom Paige Butcher (39), s kojom već ima dvogodišnju kćer.

Pomalo netipično za celebrity svijet, par intenzivno čuva privatnost, ne govori u javnosti o svojoj vezi te nemaju profile na društvenim mrežama.