mini-golf Tuzla

Prva avanturistička mini golf igrališta nove generacije otvorena u Tuzli

Metropol Samo urbano

Avanturistička mini golf igrališta nove generacije, prva u BiH, otvorena su 5. 8. u Tuzli i kao ‘eko golf park’ sadrže dvije vrste igrališta, mini i putting green golf, sa po 12 terena.

Avanturistički golf je nova generacija mini golf igrališta, zabavan i zahtjevan za igru. U kombinaciji sa vodenim površinama (rijekama i jezerima), prirodnim stijenama, stazama i drvenim mostovima, pruža jedinstveno iskustvo igranja golfa, posebno noću.

Mini i putting green je sličan klasičnim, velikim golf igralištima, a zbog vrlo realistične umjetne trave, po kojoj se loptica kotrlja kao da se igra na svježe pokošenoj travi, dojam je istovjetan kao na profesionalnim terenima.

Nova tuzlanska turistička atrakcija upotpunjuje ranije adaptirana Slana jezera u centru grada. Po riječima investitora Asima Pandžića, vlasnika golf igrališta i predsjednika Golf kluba Tuzla, igrališta su namijenjena svim uzrastima, na njima golf mogu igrati porodice, rekreativci ili profesionalni igrači, jer svako polje na valovitim, neravnim stazama, projektirano je da pruža mogućnost odabira jednostavnog ili težeg načina kako pogoditi rupu.

Cijene za doživljavanje ovog jedinstvenog avanturističkog užitka prilagođene su domaćim mogućnostima i u isto vrijeme ideji da se što veći broj ljudi potakne na boravak u prirodi te da se bavi atraktivnim sportom, a kreću se uglavnom od 5 do 20 KM, ovisno o broju igrača u jednoj partiji golfa.

mini golf u Tuzli