side-effects-foto-Denyken

Pjesma zagrebačkog rock benda Side Effects kao homage Chrisu Cornellu

Muzika - regija Show Time

Side Effects, eklektični rock power trio iz Zagreba, objavio je najavni spot novog albuma koji će objaviti milanski Rockshots Records, a pjesma govori o čovjeku koji se susreće s težinom nastavljanja života nakon iznenadne smrti voljene osobe.

Zagrebački trio Side Effects (Ivan Mihaljević – gitare i vokali, Marko Karačić – bas gitara i prateći vokali, te Alen Frljak – bubnjevi, prateći vokali) puno je poznatiji na zapadu kontinenta nego u ostatku našeg regiona i mogu se pohvaliti ne samo brojnim nastupimaa u rock klubovima diljem Europe, već i koncertima na velikim pozornicama poput nastupa na Heineken Jamming Festivalu na kojem su headlineri bili Red Hot Chili Peppers, Prodigy, The Cure, Noel Gallagher i Evanescence, a scenu su 2013. dijelili i s grupom Whitesnake te gitarističkim legendama i uzorima benda Richijem Kotzenom i Paulom Gilbertom.

Bend je do sada objavio tri albuma, “Sandcastle” (2008.), “Destination Unknown” (2010.) i “Counteclockwise” (2012.), a ovih dana upravo najavljuje izlazak novoga u suradnju s izdavačkom kućom Rockshots Records iz Italije, koji će se pojaviti 28. 9. pod nazivom ”Descending Rabbit Holes”.

Najavu prati video za pjesmu ”In The Shadow Of A Crumbled Fort’‘. Njezin mastering uradio je Grammyjem nagrađivani Brad Blackwood u studiju Euphonic Masters u Memphisu, a spot je u produkciji Bjartmara Thordarsona snimljen na Islandu.

O pjesmi i temi koja govori o čovjeku koji se susreće s težinom nastavljanja života nakon iznenadne smrti voljene osobe, autor Ivan Mihaljević otkriva: ”Prošle godine jako me potresla vijest o samoubojstvu Chrisa Cornella. Čitajući intervjue i objave Cornellove žene Vicky na neki način se otvorio portal inspiracije za pjesmu The Shadow Of A Crumbled Fort.

Naslovna fotografija: Side Effect, foto by Denyken