Ariana Grande… Mladen Vojičić Tifa… Exit 2018…

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Dnevne novosti, u kratkim crtama…

Ariana Grande je jučer (13. 7.) obradovala fanove novim singlom “God is a woman,” koji se u jutarnjim satima pojavio samo u audio formatu, a već u popodne i kao video. Druga je to najava njezinog ččetvrtog albuma Sweetener čiji je izlazak najavljen za 17. 8. i s kojom ga pažnjom publika iščekuje pokazuje podatak da je za jedan dan novi spot imao 8,8 miliona pregleda.

*

Koncertom Mladena Vojičića Tife i Simfonijskog orkestra Mostar na platou ispod Starog mosta u Mostaru bit će obilježena Evropska godina kulturne baštine. Svečani program uči četrnaeste godišnjice završetka obnove Starog mosta i upisa na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine predviđen je 22. jula 2018.

*

Punoljethi 18. Exit počeo je 12. 7. nastupom Frajli i američke rock kantautorice LP na glavnoj bini, a onda ceremonijom otvaranja uz spektakularni program jedne od najvećih baletskih zvijezda našeg doba, Sergeja Polunjina uz Almazian Symhony, a tokom večeri nastupili su još art-pop senzacija Fever Ray i popularni trio Migos. Na Fusion stageu nastupili su regionalni izvođači Bitipatibi, Goran Trajkovski, Detour, Marko Louis, Sevdaliza, Ritam nereda i Goblini.

Jučerašnji dan: na glavnoj bini, među ostalima, Minilinija, Maika, Ziggy Marley i French Fontana, a na Addiko Sara Renar, Đorđe Miljenović, Anton & Hevi Hipi Bejbi, Irie FM, Idles, Nipplepeople

Najavljeni spektakularni audio-video show na glavnoj bini Exit je ilustrirao jednim brojem koji su izveli Migos Bad and Boujee i kratkim dijelom sinoćnjeg nastupa French Montana.