mbf

Blues je lako svirati, ali teško osjetiti – počinje 16. Mostar Blues

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Parafrazirajući Hendrixove riječi iz naslova – za blues treba puno više od ‘prosječnog uha’ da bi ga potpuno doživjeli, da bi nam sasvim obuzeo dušu.

Možda je u tome tajna da blues okuplja samo probrane, i među muzičarima i među publikom. A kad jednom ‘prodate dušu vragu’, to je doživotno, jer blues nije muzička moda bilo kojeg vremena i njegovi standardi su vječni.

Najdugovječniji i jedan od najrespektabilnijih blues festivala u regionu, Mostar Blues & Rock, počinje sutra i u dva dana, u mostarskom SC ”Kantarevac”, predstavlja sjajne bvendove iz Amerike, Velike Britanije, Njemačke, Hrvatske, Srbije i BiH.

U četvrtak, 19. jula, nastupaju Henrik Freischlader, Lucky Peterson & The Organization ft. Tamara Tramell i Goran Bare i Majke, a potonji će imati prvu koncertnu premijeru najnovijeg albuma ”Nuspojave”.

Narednog dana publika će imati priliku čuti Mostar Rock School, Zonu B, Todd Sharpville Band i Električni orgazam, koji također promoviraju aktuelni album ”Gde smo sad”.

U prodaju su dnevne ulaznice po cijeni 15 KM i dvodnevne koje koštaju 25 KM, a osim na prodajnim mjstima u Mostaru (Muzički centar Pavarotti, Caffe Coco Loco, Black Dog Pub, Cafe Publika i Night Bar Duradžik, te u Kantarevcu prije početka programa), mogu se nabaviti putem mreže Kupikartu.ba.