Johnny Deep – sunovrat filmske i rock zvijezde

Celebrity Show Time

Multimilionske tužbe, alkohol i narkotici, brak koji je loše okončan i način života kojega u jednom trenutku zapravo nije mogao sebi priuštiti doveli su do sunovrata Deppa, o čemu je potpuno otvoreno progovorio u opširnom razgovoru za magazin Rolling Stone.

Johnny Depp je u ekskluzivnom i vrlo otvorenom intervjuu, objavljenom jučer (21. 6.) otkrio da je, nakon razvoda od Amber Heard, bio u teškoj depresiji, koristio narkotike, te izgubio sav novac.

I bez obzira na njegovu nezavidnu situaciju, razgovor slavnog glumca sa Stephenom Rodrickom, novinarom američkog magazina Rolling Stone, obavljen je tokom tri noći u vili u Londonu, čija se jedna noć korištenja plaća oko 10 hiljada dolara, a novinar je kako je Depp pušio “mix” duhana i marihuane, te puno pio.

Izgubio sam svoje bogatstvo – 600 miliona dolara, otkrio je glumac. Kako je rekao, način kako je izgubio novac prepun je izdaje, a najemotivniji je bio dok je govorio kako mu je sin saznao za njegove probleme od druge djece. Prisjetio se i kako je dno dotakao 2016. – to je godina u kojoj je izgubio majku, godina kada se razveo od Amber, godina u kojoj je izgubio novac.

Johnny Deep & Amber Heard, 2015.

S bolom i depresijom se borio na turneji svog benda, The Hollywood Vampires, pišući memoare i unoseći u sebe enormne količine votke. Bilo je dana kada je želio da se više ne probudi. Obitelj ga je upozoravala da, prije vjenčanja sa Amber, potpiše predbračni ugovor, no on je odbio. Obitelj ga se potom odrekla…

Navodi i kako je posljednje dvije godine sam.

Priznao je i kako dugo uzima kvalud (quaalude), veoma jak, hipnotički sedativ, koji u sebi sadrži arsen, i koji je droga “koju voli”.

Novac je, po vlastitom priznanju, izgubio jer je davao svojoj bivšoj ženi Vanessi Paradis, njihovoj djeci, obitelji u Kentackyju, a tu su bile i njegove loše navike. Pritom su, kako je ustvrdio, menadžeri loše upravljali njegovim finansijama, trošeći tako što su nagrađivali – sebe. O svemu tome, tvrdi, nije imao pojma, ni naznaku da je u lošoj situaciji nije imao dok nije izgubio sve.

Johnny_Depp – Glastonbury 2017

Većina na planeti zna da je Johnny Deep slavni glumac. Rock populacija poznaje ga i kao vrsnog gitaristu, čija je karijera počela krajem 1980-ih u američkoj glam metal grupi Rock City Angels, koja je imala ograničeni uspjeh, a mrvicu popularnosti stekli su nakon što je počela Deepova filmska slava.

Zanimljiva je i jedna epizoda iz februara 1992. godine, kada su se na koncertu Partibrejkersa u beogradskom SKC-u kao gosti pojavili Emir Kusturica, reditelj Jim Jarmusch (ranije klavijaturista i pjevač njujorške novovalne grupe The Del-Byzanteens) i Johnny Deep.

Planetarni odjek glumčeve muzičke karijere dobilo je njegove sudjelovanje na prvom solo albumu koji je pjevač znamenite grupe The Pogues, Shane Mac Gowan, izdao 1995., a zatim i sviranje slide gitare u songu Oasisa “Fade In-Out” (album Be Here Now, 1997).

Johnny Deep Hollywood Vampires

Ipak, najslavnije razdoblje počinje sa super-grupom Hollywood Vampires, koju su 2015. formirali Alice Cooper, Johnny Depp i Joe Perry (Aerosmith) u počast muzici rock zvijezda koje su preminule u sedamdesetima zbog tila života kakav upravo kao svoj opisuje Deep.

Friška je majska epizoda Vampiresa, kada je u okviru euro-toura Deep pjevao obradu Boweievog klasika ”Heroes”.

U intervjuu za Rolling Stoe glumac otkriva kako je bio dugogodišnji prijatelj sa američkom rock zvijezdom Tomom Pettyjem i kako ga je njegova smrt, u oktobru prošle godine, jako pogodila. ‘Hey, you still smoking?’, počinjali su međusobne pozive, kako je ispričao Johnny, dodavši ‘Well, if Tom is still smoking, I’m OK.’ ”

Ušutio je poslije toga, bilježi novinar, a onda obrisao suze i dodao ‘I loved him’.

Dugi razgovor završio je Deppovom duhovitom konstatacijom ”Ovo bi magao biti tvoj Pulitzer”.

Narednih 15 minuta proteklo je u glumčevim neuspješnim pokušajima da otključa kapiju vile, što je završilo novinarevim preskakanjem preko ograde.

”Hvala za slušanje”, dobacio je Depp, okrenuo se i nestao u svom pozlaćenom zatvoru.

Fotografije: Rolling Stone

Johnny Depp sa svojim idolom Keithom Richardsom, 2010.