Sunnysiders

Lijep dar Sunnysidersa – album ‘Click Play’ za besplatni download

Muzika - regija Show Time

Splitski blues rock sastav Sunnysiders svoj sjajni album ”Click Play”, objavljen u jesen prošle godine za etiketu Spona, fanovima bluesa daruje za besplatno skidanje u najvkvalitetnijem tonskom formatu.

Lider Sunnysidersa Boris Hrepić Hrepa mnogima je poznat kao basista i usnoharmonikaš znamenite splitske Daleke obale, te gitarista/usnoharmonikaš njenog nasljednika The Obala.

Poslije gašenja i tog potonjeg benda, radio je s grupama Davorin i Bogovići, Fon Biskich & Narodno blago i Steve Wolfman Band, a onda krenuo nekim svojim stazama uokvirenim punokrvnim bluesom uz sastav Sunnysiders, koji u početku bješe duo u kojem je s njim bila pjevačica Antonija Vrgoč Ro-la.

Tri albuma činje njihov dosadašnji opus – ”Licence To Blues” (Spona, 2011.), ”10 kartolina s daleke obale” iz 2016. (s maštovitim obradama iz opusa Daleke obale), te ”Click Play”, album koji je dobio odlične kritike ne samo u Hrvatskoj, već i u brojnim svjetskim medijima specijaliziranim za blues.

“Najbolje kod ovog hrvatskog benda je što u njihovim pjesmama i njihovoj izvedbi nije očit teret povijesti bluesa. Iako čvrsto ostaju na dobro uhodanom blues smjeru, većina ovog albuma zvuči svježe i originalno.”, napisao je američki kritičar Steve Gabe (BluesBlast).

To je i glavni opis onoga što odlikuje Sunnysiders – prefinjeni spoj dva naizgled različita, a ipak bliska izraza što ih povezuju slični ‘neagresivni’ tonovi, opuštenost i energija: mješavina jedinstvenog mediteranskog muzičkog šarma, kakav je, među ostalima, imala Daleka obala sa tradicijom klasičnog bluesa.

Ovog ljeta će Sunnysidersi nastupiti na najvećem francuskom blues festivalu Cahors, i to, prvi put nakon polufinala International Blues Challengea u Memphisu 2012., u svojoj prvobitnoj duo varijanti koju čine Hrepa i Rola.

Ostvarujući svoje muzičke snove, Sunnysiders album ”Click Play” daruje ljubiteljima bluesa u viskokokvalitetnom WAV i u MP3 formatu.

A za podsjetnik na rane radove izabrali smo naslovni broj albuma ”Licence to Blues”, koji bi se – da ne znate izvođača – lako mogao ‘podvaliti’ kao savršen primjerak originalnoh Memphis/Louisiana bluesa.