Body Count

Zagreb RockFest – potpuno netipični koncept ‘razbacanog’ festivala

Muzika - regija Muzika - svijet Show Time

Zagreb RockFest je za naše prilike potpuno netipičan program – nije sabijen u dan ili dva i ne događa se na samo jednom mjestu, a pažljivo probire žanrovski srodne izvođače za seriju ljetnih koncerata.

Prošle godine pod kapom prvog Zagreb RockFesta publici su ponuđeni specijaliteti kao The Cult i Prophets Of Rage (i danas u mnogim sjećanjima jedan od najžešćih koncerata u dugo vremena),  dok će ove godine biti posluženi gurmanski primjerci rapa, trash metala, slowcore/ambient popa i metala skandinavskog okusa.

Prophets of Rage, Zagreb RockFest 2017
Prophets of Rage, Zagreb RockFest 2017

Prvi od četiri koncerta događa se 19. 6. u Boćarskom domu, gdje nastupaju crossover pioniri i jedan od najvećih bandova koji je spajao hip-hop i metal, Ice-T & Body Count, koji će noć ranije svirati i pred beogradskom publikom, u bašti Studentskog kulturnog centra.

Naredni koncert događa se u Vintage Industrial Baru, 3. 7. Na programu je Soulfly, slavna američka metal četvorka predvođena Maxom Cavalerom, a njihov specijalitet za publiku je predstavljanje novog materijala sa studijskog albuma čiji se izlazak očekuje ovog ljeta.

Na Cigarettes After Sex možete računati samo koji dan kasnije, 6. 7. u dvorištu Jedinstva. Ulaznice za njihovo prvo zagrebačko gostovanje, u ljeto prošle godine u Tvornici kulture, bile su rasprodane mjesec dana prije koncerta, što je dobra preporuka onima koji su tada propustili ovaj neobični američki ambient pop sastav.

U završnici Zagreb Rock Festa u Močvari će, 14. 9., biti predstavljeni norveški metalci Leprous te Gent Fresco sa Islanda. Leprous na svjetskoj turneji promovira svoj peti studijski album “Malina”, kojim se djelomično približavaju klasičnom rocku i jednako je hvaljen kao sva prethodna izdanja. Njihovi gosti znatno mekšeg zvuka, Islanđani Agent Fresco, u svojoj diskografiji imaju dva albuma i jedan EP.