Jimmy Matešić

Jimmy Matešić objavio svoj treći akustični rock folk blues album

Muzika - regija Show Time

Starijoj generaciji poznat kao lider prve ovdašnje country grupe Plava trava zaborava, Eduard Jimmy Matešić je danas jedan od najistaknutijih autora akustičnog bluesa.

Album pod nazivom “Anatomy of a Desire” treći je Matešićev studijski album i sadrži deset njegovih pjesama, među kojima je “Time Flows Like a River” koja je još prošle godine najavila, ovaj novi, majstorski album što će sigurno oduševiti ljubitelje akustičnog rocka, folka i bluesa.

Prvi solo album “Spin” Jimmy je objavio 2002. godine s autorskim instrumentalima i obradama poznatih pjesama, a drugi “Hard Times” iz 2012. godine bio je zapažen po zanimljivoj obradi klasika “House of the Rising Sun”.

Jimmy Matešić je karijeru započeo još 1970. godine svirajući sa Dragom Mlinarecom pratnji vrhunskih hrvatskih glazbenika poput Drage Mlinarca, snimajući kao studijski muzičar s grupama Peta rijeka, Izazov, Rhythm & Blues Resistance, Hopeless Romantic, a najveći autorski i izvođački uzlet doživio je s country grupom Plava trava zaborava osnovanom 1982. godine na inicijativu jednog od najpoznatijih hrvatskih muzičkih kritičara, Dražena Vrdoljaka.