Zijah Sokolović

Zijah Sokolović & teatarski program IN Musica

Cooltura Gledam

INTeatar je stalni i originalni prateći program zagrebačkog INMusica, a ove godine monodramske predstave će izvesti Roman Šušković, Vilim Matula i Zijah Sokolović.

Teatarski program INmusica #13 počinje 25. 6. predstavom “Muškarci su s Marsa, a žene su s Venere” u izvedbi Romana Šuškovića-Stipanovića.

Predstava je za koju je Paul Dewandra napisao tekst prema svjetskom bestselleru Johna Graya doslovno je planetarni hit. Autorova teza, koja je milionima muškaraca i žena trebala pomoći da prevladaju probleme u vezi, počivala je na osnovnoj pretpostavci kako su muškarci i žene prvenstveno dvije različite vrste bića, u figurativnom smislu i s različitih planeta, a tek onda ljudi.

Knjiga je bila suludo popularna i gotovo da nije bilo žene koja nije svoga muškarca gnjavila da pročita priču kako bi konačno naučio razgovarati. S njom. Predstava Romana Šuškovića-Stipanovića prije svega ima cilj zabaviti publiku, a zanimljiva je zbog duhovitih primjera iz svakodnevnog života u kojima se gledatelji vrlo lako mogu prepoznati.

InTeatar, Roman Suskovic
InTeatar, Roman Šušković

Naredna INTeatarska predstava je ”MünchhausenVilima Matule i na programu je 26. 6. Riječ je o klasiku monodramske forme, koji je nastao prema knjizi Gottfrieda Augusta Bürgera, a govori o umijeću laganja. Matula će na daskama INteatra postati najveći svjetski lažljivac, Barun Münchhausen, koji ističe kako zna jahati i konja i topovsku kuglu.

Šlag na kraju donosi popularni Zike, Zijah Sokolović, koji će ”Majstorsku glumačku radionicu” izvesti 27. 6.

Monodrama u kojoj Sokolović pretresa sve segmente glume i glumca te ih publici predstavlja na svoj jedinstveni način, fascinirajući publiku u svakom trenutku, iako predstava traje čak 120 minuta. ”Dobro došli, vi koji Glumite u realnosti, nama koji Glumimo u iluziji”. Glumčeva je poruka gledateljima.