Mašinko

Rock u ‘Zmajevom gnijezdu’. Da su u BiH – uradili bi lom.

Muzika - regija Show Time

Zagrebačka Zmajska pivovara i Dostava Zvuka priređuju premijerno izdanje Zmajeva, novog open-air festivala craft piva i muzike, 7. 7. 2018., u ‘Zmajevom gnijezdu’.

Na zagrebačkom pivskom lineupu naći će se više od 25 vrsta piva, a veliki tulum na otvorenom uz free upad obećavaju potvrđeni nastupi punokrvnih punk rock bendova s ovih prostora.

Dnevni program od 15 sati otvorit će energični hip hop, funk, disco DJ Kuna, dok večernji program  donosi probrana imena žestokog rocka.

Među njima je zabavni i zarazni Mašinko, šestočlani melodični punk rock bend iz Zagreba koji je zagrijavao velike koncerte Dubioze kolektiv i Hladnog piva, ali i sami, gdje god se pojave, pokazuju zašto nose titulu jednog od vodećih bendova novije garde punk rocka u Hrvatskoj.

Kultni srpski bend Six Pack (tipični pivski pojam) predstavlja punk rock autoritet koji se hitovima upisao u povijest žanra na ovim prostorima, a sve primjećeniji koprivnički folk rock bend Ogenj svojim energičnim poskočicama s lirikom na kajkavskom, zabilježenim na friškom prvom albumu ”Domaj”, zaslužili su usporedbu s Flogging Molly. Na kraju, u ovom veselom društvu su zagrebački melodični punkeri Pičke Vrište, koji su nedavno izbacili svoj drugi album “Crna kutija” i oduševili alternativnu publiku.

U BiH se nogometni fanovi diče Zmajevima, svojom reprezentacijom, a Zeničani su ponosni kao ‘Zmajevo gnijezdo’, mjesto koje je donijelo najviše sretnih trenutaka u važnim utakmicama. Festival ‘Zmajevo’ u Zagrebu nesumljivo će biti vrlo veseli događaj, ali ako u nekom od narednih izdanja, na gostujuću utakmicu, dođu i u Bosnu – mogao bi to biti pravi lom. Ili, dernek, po bosanski.