Izbor majskih koncerata koje bi bilo dobro ne propustiti

Muzika - regija Show Time

Drugi zagrebački Beer Fest, koncertna promocija albuma ”Egzil”, koncerti Bojane Vunturišević i rock grupe Vatra u Beogradu neki su od atraktivnijih koncerata do kraja ovog mjeseca koje preporučujemo.

Drugi Zagreb Beer Fest počinje za dva dana i do nedjelje nudi vrlo zanimljiv program već od ranih popodnevnih sati uglavnom hrvatskih izvođača i pokojeg gosta iz Srbije.

Sadržaj je: četvrtak, 17. 5. – Nipplepeople, Bojana Vunturišević, Mnogi Drugi, Ischariotzcky, petak, 18. 5. – Let 3, Kandžija & Gole žene, Markiz, Porto Morto, Sfumato, subota, 20. 5. – PipsChips & Videoclips, Vojko Vrućina, Slow Motion Suicide, Peglica i Komandos, nedjelja, 20. 5. – Partibrejkers, Fischer-Z, Irena Žilić, The Miceks, Drvored.

U petak, 15. 5. u klubu Boogaloo zakazana je zagrebačka koncertna promocija albuma “Egzil”, jednog od najzapaženijih novih izdanja u regionu i produkcijski najozbiljnijeg domaćeg hip hopa , a trojki Frenkie, Kontra & Indigo na sceni će se pridružiti i neizbježni Edo Maajka. Za repere – praznik!

U subotu 19. 5. u beogradskom Domu omladine koncert će održati Bojana Vunturišević, koja je po izlasku iz benda Svi na pod počela graditi solističku karijeru i u ovom trenutku je najzapaženije ime na ženskoj kantautorskoj sceni u Srbiji. Potvrđuju to i vrlo pozitivne ocjene koje je dobila za svoj prošlogodišnji debi album “Daljine”.

Zagrebački rock sastav Vatra ima zakazan koncert u Beogradu, u sali Amerikana Doma omladine, 25. maja. Bend iza sebe ima skoro dvije decenije rada, sedam albuma i niz nagrada, pa je zanimljiv podatak da je ovaj nastup njihov prvi samostalni koncert pred beogradskom publikom.

Prošle godine Vatra je punoljetstvo obilježila koncertima u zagrebačkoj Tvornici, a ove godine su izbacili novi singl “Nama se nikud ne žuri” sa Massimom Savićem.