Starbridge, spot

Novi hercegovački ‘kameni’ događaj – Rock festival Pajo

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Iako je na globalnoj rock mapi malo primjetna, zanimljivo je da Hercegovina producira sve više festivala sa većim ambicijama od lokalnih, pa će u Širokom Brijegu ovog ljeta premijerno biti predstavljen Rock festival Pajo.

Klupski festivali (Underground u Sarajevu, Fabrique u Banja Luci, Palma u Tuzli neki su od domaćina takvih zbivanja) manje-više imaju lokalnu refleksiju, ali bi mogli činiti značajne kotačiće u sceni kad bi ih, kojim slučajem, bilo i puno više i u svakom većem gradu.

Rock Caffe Pajo u Širokom Brijegu već godinama priređuje povremene ‘male’ festivale, a ove su godine dodali gas i najavljuju takmičarski festival koji će se održavati svake godine i okupljati nove bendove iz cijele regije.

Na ”Rock festival Pajo”, dakle, prijavilo se 38 bendova i u trodnevnom programu, od 7. do 9. 6. nastupaju The Splitters iz Splita, Mustang iz Mostar i MultiCultus iz Banja Luke te gostujući Good Time (četvrtak 7. 6.), mostarski Floridus, Teški osjećaji iz Tisnog na otoku Murteru, sarajevski Starbridge sa grupo La Grange izvan konkurencije (petak 8. 6.), te Partija iz Ljubljane, Zemljotres iz Zrenjanina i Muhe iz Rijeke sa ‘revijalnim’ završetkom grupe Not Jane.

Jedan od sudionika festivala, Teški osjećaji, upravo su objavili video spot pjesme ”Lažeš“, koju su, zanimljivo, premijerno izveli prošlog ljeta opet u Hercegovini, na poznatom širokobriješkom West Hercegowina Festu, a prvi je od tri singla koje će bend objaviti u narednim mjesecima.

Singl je bend izdao samostalno, bez podrške službenog izdavača, te najavljuje da će ovog ljeta ući u studio i konačno snimiti svoj album privjenac.