MetalDays

Deset razloga zbog kojih bi trebali otići na MetalDays

Muzika - regija Show Time

Tolmin nadomak Gorice ima samo 3500 stanovnika, a u ljetnih sedam metal dana pohodi ga četiri puta više ljudi.

Osnovan 2004. pod nazivom MetalCamp, slovenski festival metal rocka danas je jedan od najpoznatijih i najprivlačnijih žanrovskih godišnjih događaja.

Od prvih izdanja i bendova kao Apocalyptica, Slayer, Soulfly, Anthrax, Motorhead, Sepultura, Lamb of God, Accept, Korn i nebrojenih drugih poznatih imena, tolminski festival je iz godine u godinu rastao, da bi 2017. imao line-up sa više od 100 izvođača, predvođenih opet velikim zvijezdama kao što je Marilyn Manson.

MetalDays

Ovogodišnji MetalDays će biti priređen od 22. do 28. 7. i među novih stotinjak bendova na popisu su: Judas Priest, Accept, Behemoth, Hatebreed, Children of Bodom, Alestorm, Cannibal Corpse, Eluveitie, Epica, Municipal Waste, Ensiferum, Primordial, Watain, Hate, Rage, Belphegor, Kataklysm, Carpathian Forest, Pallbearer, Wiegedood, Monarch, Nordjevel, Selvans, te slovenski Omega Sun, Valuk, Vasectomy… izvođači, dakle, dolaze sa svih strana svijeta, uz značajno prisustvo nordijske metal škole, no iz našeg regiona ih nema.

New Musical Exoress je MetalDays proglasio za jedan od 13 najboljih metal festivala u svijetu, u društvu sa britanskim Downloadom, Desert Festom i Bloodstockom, njemačkim Wacken Open Aair, francuuskim Hellfestom, američkim Fort Rockom, austrijskim Nova Rockom…

MetalDays

Uz kultni Judas Priest, koji je prošlog mjeseca objavio 18. album Firepower ili njemački Accept koji ima također friški album The Rise of Chaos iz proške godine, heavy & hard zvuk je prvi razlog za odlazak u Sloveniju, ali – ”MetalDays je jebeno sjajan i trebao bi svakako da odeš! Različit je od svakog drugog metalskog festivala i uvijek ima odličnu liniju bendova, ali postoji čitav niz drugih razloga da idete na MetalDays, koje će vam predstaviti ovaj video”.