NintendoCore Duo

Neobična retro inspiracija – Nintendo metal rock

Muzika BiH Show Time

Sa ruba medijski eksponiranih muzičkih zbivanja, travnička rock scena svako malo ispiše poneko neobično poglavlje, kakvo čini NintendoCore Duo, dvojac koji je inspiraciju za nesvakidašnje interpretacije metala otkrio u davnašnjoj ljubavi prema video igrama.

Alen Riđić i Ajdin Hodžić gitaristi su koji stoje iza projekta NintendoCore Duo.

Poput brojnih ambicioznih mladih muzičara, u traganju za nekim vlastitim, autentičnim izrazom u jednom trenutku spontano je isplivala zajednička davnašnja dječačka ljubav prema video igricama. Koliko samo sati su proveli u društvu Nintendo junaka, koliko puta im je famozni Super Mario otvarao i zatvarao dan!

I započela je njihova nova igra, ovaj put s gitarama.

Originalni soundtrack Super Mario igrica Alen i Ajdin su počeli pretvarati u novi zvuk metal rocka.

”Nastojimo da melodije video igrica zadrže izvornu atmosferu, ali dodajemo i neke nove ideje kojima istražujemo drugačiji muzički svijet, nastao pod uticajem rocka i metala” – otkriva neobični rock duo. – ”Počeli smo kao studijski projekat koji objavljuje pjesme na YouTube kanalu, a od februara 2017. godine pretvorili smo ga u živi bend, da bi i u naposrednim nastupima  u ljudima ispred sebe probudili neke uspomene iz djetinjstva”.

Alen i Ajdin ne žive od muzike, predaju u školama engleski jezik, no gitara je njihov posebni svijet. Kao prvi izvođači VGM-a (Video Game Music) u Bosni i Hercegovini, nemaju ništa bolju komercijalnu perspektivu od stotina drugih rock muzičara, ali imaju zajedničku strast koja ih vodi dalje. Makar to značilo samo neke buduće uspomene, kako spominju u kratkoj reportaži programa Radio Slobodna Evropa.

1 razmišljanje na “Neobična retro inspiracija – Nintendo metal rock

Komentari su zatvoreni.