Them Moose Rush_Tyger Lamb

IN Music – kako festival može i treba neposredno graditi scenu

Muzika - regija Show Time

Svaki festival, a posebno najveći, može opstati samo ako ima komercijalne temelje. Ali može pokazati i veliku društvenu odgovornost prema muzičarima, bez kojih ionako festivala ne bi moglo ni biti.

Zagrebački IN Music, poput ostalih, program temelji na zvijezdama koje će privući najviše publike. Pa onda scenu otvori i za mlade bendove, one koji bi sutra mogli postati zvijezde.

To je win-win pogodba, dobra za potentne bendove i njihov napredak, dobra i za producente festivala koji tako pomaže stvaranju budućih uzdanica svog programa.

IN Music, pak, ima i korak više.

Kao partner Europavox projekta, koji je sufinansiran od Europske komisije kao važan program za poticanje međueuropske suradnje i doprinos suvremenoj kulturi i glazbi, te za razvijanje inovativnih pristupa u muzičkoj industriji, zagrebački festival ima priliku neke lokjalne bendove poslati u Coaching program.

Taj program se predstavlja na Europavox festivalu u Francuskoj, a radi se o sjajnoj prilici za bendove da razviju karijeru izvan matične države. Bendovi predstavljaju svoj rad žiriju sastavljenom od profesionalaca iz glazbene industrije iz svih dijelova Europe, a onda sedam odabranih sudjeluju u coaching programu koji traje nešto više od godine dana, a koji uključuje razvijanje karijere u vidu PR-a, bookinga i sudjelovanja na festivalima koji su partneri Europavox projekta.

Tako će ove godine IN Music na Coaching poslati bjelovarski prog rock bend Them Moose Rush i neobični zagrebački Tyger Lamb, kojima će zagrijavanje za Europavox festival biti nastup upravo na INmusic festivalu #13!

Them Moose Rush
Them Moose Rush

Them Moose Rush iza sebe imaju dva EP-ja i dva albuma, a drugi “Don’t Pick Your Noise”, objavljen prošlog mjeseca, oduševio je publiku i kritiku daleko izvan granica Hrvatske, pogotovo jer su svirali po po klubovima i festivalima u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Holandiji. Uz mogućnosti koje im otvara Europavox projekt, bjelovarski trio bi trebao imati sjajnu budućnost.

Tyger Lamb je četveročlani bend iz Zagreba osnovan krajem 2016. Muziku stvaraju pod utjecajem bluesa, surfa, soula, duba i drugih stilova, te će se narednog mjeseca publici predstaviti sa prvijencem “Born into This”, pokazujući zašto i oni zaslužuju veliku pažnju.

IN Musicu – čestitke za ovakav pristup.

Tyger Lamb
Tyger Lamb